Comença Morella Negra com la trufa

473
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Ahir divendres arrancava la setena edició de Morella Negra com la trufa. L’acte inaugural va comptar amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la diputada de Cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz, la connexió des de l’illa de La Palma de la regidora de Cultura de Los Llanos de Aridane, Charo González, el comissari de Morella Negra, Jorge García, la presentadora del programa Todos somos sospechosos de Ràdio 3, Laura González, i de l’editorial Alrevés, Gregori Dolz. La del 2022, és una edició que recupera el format presencial en totes les seues activitats, encara que manté el format digital a través del canal de YouTube del festival i la seua pàgina web www.morellanegra.com.

Aquest festival gastro-literari concentra taules redones i altres activitats complementaries fins al diumenge 20 de febrer. Així, escriptores i escriptors, periodistes i altres personalitats de la novel·la negra se citen a Morella per a submergir a la ciutat en la literatura d’aquest característic gènere literari. Un dels actes principals de Morella Negra és l’entrega del premi Tuber melanosporum 2022 a un escriptor o escriptora novell. La música de los huesos, de Nagore SuárezLa dentellada, d’Eduardo Fernán-LópezOdio en las manos, de María GómezSi no et salven les dones…, de Pius Fransoy i El suicidio de Willy Malpica, de Dani Ferrairó, són les novel·les finalistes de la sisena edició del guardó.
La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “ens alegra recuperar el format presencial de les activitats de Morella Negra i comptar amb escriptores i escriptors a la ciutat durant tot el cap de setmana per a submergir-la en la literatura i la novel·la negra”. L’edil ha volgut “agrair a La canyeta literària la seua dedicació a l’hora d’organitzar aquest festival” i ha volgut “convidar a totes i tots a disfrutar de Morella Negra com la trufa”.

D’altra banda, Jorge García, comissari de Morella Negra com la trufa, ha explicat que “un ample jurat es va reunir per a escollir les cinc novel·les finalistes que hem anunciat avui, i ara queda conéixer demà a la guanyadora del Tuber melanosporum 2022”. El comissari ha remarcat que “aquesta edició recuperarà l’activitat habitual i presencial amb xerrades, taules redones i presentacions de llibres al Teatre Municipal”. Finalment, ha volgut “donar l’enhorabona a les autores i autors finalistes del Tuber melanosporum 2022”.

Cal recordar que Morella Negra com la trufa és un festival gastro-literari emmarcat dins de les Jornades de la trufa Morella-Els Ports. Així, aquest es compon de taules redones, xerrades i presentacions de llibres al voltant de la novel·la negra i es combinen amb la gastronomia local especialitzada en la trufa negra dels Ports.