Dos serveis importants per a la conciliació laboral i familiar durant l’estiu, que enguany gairebé aplega als cent alumnes

La regidora d’educació, Judit Garcia, ha visitat els alumnes i monitores de l’Escola d’Estiu, que enguany tenen la seva seu a l’Espai Firal i realitzen activitats en diversos espais. Aquest servei és un clàssic de les últimes setmanes de juny i el mes de juliol i compta amb 72 alumnes que es matriculen per setmanes. A més, també ha començat l’Esplai d’anglès i esport, dirigit a un públic jove que ja no pot anar a l’Escola d’Estiu, i compta en el seu tercer any amb 23 alumnes matriculats, també per setmanes. En total, s’han contractat cinc monitors per atendre aquests dos serveis estivals.

Judit Garcia assenyala que “aquests serveis són molt importants per a l’educació, formació i aprenentatge dels xiquets i xiquetes de Morella i per a la conciliació familiar i laboral dels veïns de Morella”. A més explica que “des de fa anys s’oferta l’Escola d’Estiu, que sol comptar amb una gran acceptació, i des de fa uns anys, hem afegit l’Esplai per als joves de 9 a 14 anys, que pretén que els alumnes aprenguen anglès i que es divertisquen”.

L’Escola d’Estiu és un servei totalment consolidat a Morella i que compta amb desenes d’alumnes cada any, que es matriculen per setmanes. D’aquesta manera, el nombre d’alumnes varia cada setmana. Els menuts s’ho passen molt bé i aprenen, ja que s’organitzen dies temàtics perquè es divertisquen i fagen noves activitats. L’Esplai d’anglès i esport és el segon any que s’imparteix com a tal, després que en els seus inicis no incloguera la pràctica esportiva. A proposta de l’AMPA i el CBF Morella es va afegir la pràctica esportiva l’any passat i, des de llavors, el servei també compta amb un major nombre d’alumnes.
Aquests dos serveis faciliten la conciliació laboral dels pares i mares, ja que permet que els xiquets i xiquetes tinguen el seu espai d’educació i diversió durant les vacances escolars.