Comença la vacunació contra la COVID-19 a Morella

134
Centre de Salut de Morella

El personal sanitari del Centre de Salut, el de la residència de la tercera edat i els seus usuaris i usuàries es vacunaran avui

La ciutat presenta vuit casos actius, ja que s’han produït nous positius, així com diverses altes en els últims dies

Avui comença la vacunació contra la Covid-19 a Morella. Així, el personal sanitari del Centre de Salut de Morella, tot el personal de la residència San Juan Bautista i les seues usuàries i usuaris rebran les primeres dosis de la vacuna a la ciutat. A més, s’ha establert la previsió per a vacunar als següents col·lectius més vulnerables per als pròxims dies.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que «aquesta és una molt bona notícia per a totes i tots, després del que han patit a la residència i el personal sanitari». L’edil ha recordat que «cal agrair el treball dels i les professionals que cada dia han fet front a aquesta pandèmia» i ha recordat que «no hem d’abaixar la guàrdia i continuar amb les diferents mesures que marquen les autoritats sanitàries per a reduir els contagis». Rhamsés ha explicat que «a pesar del temporal d’estos dies, avui es començarà a vacunar a la residència i també al personal del Centre de Salut».

Cal explicar que actualment Morella presenta vuit casos actius de Covid-19 de caràcter social, en l’anterior actualització eren 4. Així, des de salut pública es realitzen les proves PCR als contactes directes i continuar amb el seguiment i la possible variació de les dades. A més, s’han produït algunes altes dels positius de les darreres setmanes. Cal recordar que s’han de seguir les diferents mesures de seguretat d’ús de la mascareta, higiene, distancia social, aforament i limitació de les reunions socials per a garantir la salut de totes i tots. A més, l’Ajuntament de Morella presta els serveis per a cobrir les necessitats de la gent aïllada. Així, els Serveis Socials estan disponibles al telèfon 964 16 00 34 ext. 5.

D’altra banda, el temporal de neu a Morella va obligar els centres educatius a suspendre les classes ahir i avui s’han représ les classes de l’Escola Infantil, el CEIP Mare de Déu de Vallivana i l’IES Els Ports de Morella. En els pròxims dies s’esperen temperatures molt baixes i avui la mínima de Morella ha sigut de -5 graus i a la Fàbrica Giner s’han arribat als 18 sota zero. Avui també s’ha restablert el servei de recollida d’escombreries a la ciutat.