Comença la restauració de les pintures rupestres de la Cova del Roure de Morella la Vella

296
Comença la restauració de les pintures rupestres de la Cova del Roure de Morella la Vella

L’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVR+C) inicia avui els treballs de restauració de les pintures rupestres de la Cova del Roure a Morella la Vella. Aquesta actuació pretén millorar la visibilitat de les pintures i que aquest abric s’incorpore a la vista amb la Cova Alta i les edificacions de Morella la Vella. Cal recordar que al mes de setembre es van iniciar els estudis i la recollida de mostres per a preparar la restauració que tindrà lloc ara i aquesta actuació durarà aproximadament un mes.

La Cova del Roure és una de les nombroses coves d’art rupestre llevantí del conjunt de Morella la Vella. Aquesta presenta un bon accés i protecció, encara que les pintures presentaven greus problemes de deteriorament i és necessària una actuació urgent de restauració.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “les pintures rupestres de Morella la Vella són una part molt important del nostre patrimoni, les quals cal posar en valor i recuperar perquè tots i totes en puguem gaudir i conéixer més profundament la nostra història”. L’edil ha comentat que “l’abric del Roure ha estat tancat durant molt de temps, per la qual cosa, aquesta actuació és molt necessària per a mostrar les pintures rupestres en tota la seua esplendor”. Ripollés també ha comentat que “des que va reobrir, Morella la Vella ha rebut milers de visitants que demanen cita prèvia, per la qual cosa, la restauració d’aquestes permetrà ampliar la visita a tot el complex”. Finalment, ha aprofitat per a “agrair el treball dels restauradors i restauradores pels estudis que han fet fins ara i la següent actuació de recuperació de les pintures rupestres”.

Visites a Morella la Vella
Les pintures rupestres de Morella la Vella es poden visitar amb cita prèvia a l’Oficina de Turisme de Morella al correu electrònic morella@touristinfo.net i al telèfon 964 17 30 32. D’aquesta manera, durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, aquestes es poden visitar de dimarts a diumenge amb visites al matí a les 11.00 hores i a les 12.30 hores, així com a la vesprada amb visites a les 16.00 hores i a les 17.30 hores.