II ESCOLA DE TARDOR MORELLA (2)
  • Aquest congrés està emmarcat en les activitats de Morella com a Capital de la Muntanya Espanyola 2019
  • Des d’avui fins al dissabte hi haurà xerrades, taules redones i teatre entre altres activitats en perspectiva de gènere

La II Escola de la tardor ha començat a Morella avui i acollirà diferents activitats fins al dissabte 14 de setembre. D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, i l’organitzadora de la II Escola de la tardor, Esperanza Meléndez, han donat la benvinguda a les més de 140 dones que participaran en les diferents xerrades, taules redones i teatre, entre altres activitats, durant aquestos tres dies, tant de manera presencial com a través de l’streaming.

Cal destacar que en aquesta edició s’ha introduït la possibilitat de seguir tot el congrés en directe a través d’internet. Així, cadascuna de les ponències es transmetrà en streaming i, posteriorment, es compartiran els vídeos sencers en les xarxes de l’Escola de la tardor. D’aquesta manera, són quasi 70 les dones que s’han inscrit per a seguir aquest esdeveniment a distància.

L’Escola de la tardor són unes jornades en les quals es pretén donar visibilitat i millorar les condicions de les dones en el món rural. Així, aquesta segona edició té com a títol Economia verda, social a través de la custòdia del territori i des d’un enfocament de gènere a Castelló. Cal recordar que l’Escola de la tardor està emmarcada dins de les activitats que es realitzen aquest any a Morella com a Capital de la Muntanya Espanyola 2019.

Rhamsés ha destacat que “l’Escola de la tardor és molt important per a veure el paper de les dones en les zones rurals per donar visibilitat als problemes que tenen i millorar les seues condicions laborals”. L’edil ha explicat que “aquest congrés té una intensa agenda amb dones que treballen en els diferents àmbits del món rural, de manera que es podran escoltar les experiències de treballadores del camp, així com empresàries”. Finalment, ha donat la benvinguda “a totes dones que han vingut a participar en esta II Escola de la tardor a Morella i disfrutar de la nostra ciutat”. D’altra banda, Esperanza Meléndez, ha explicat que “durant aquestos dies es busca canviar l’estereotip de les dones als pobles i les zones rurals, a través de dones referents del feminisme i d’aquelles que viuen i treballen en aquestes”.

Cal recordar que al mes de novembre de l’any 2017 Morella va albergar la I Escola de Tardor amb més de 90 dones participants sota el lema Economia verda, noves ruralitats des d’un enfocament de gènere. Aquest encontre va reunir a un ample ventall de dones empresàries que van acudir de tota la geografia valenciana. D’aquesta manera, la segona edició pretén continuar el camí que es va iniciar en aquesta data i seguir desenvolupant projectes empresarials d’èxit dins de l’economia verda de les zones d’interior.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA