Comença la campanya de prevenció del càncer de mama a Morella

214
PUBLICITAT

54 dones s’han inscrit per a les revisions a l’Hospital Comarcal de Vinaròs, les quals tindran lloc entre avui i el dijous

El servei de Taxi Rural mèdic facilita el desplaçament de les dones que ho necessiten des de Morella fins al centre sanitari

Des d’avui i fins al dijous 18 de maig es posa en marxa la campanya de prevenció del càncer de mama a Morella. D’aquesta manera, 54 veïnes s’han inscrit a les revisions que es realitzaran a l’Hospital Comarcal de Vinaròs durant estos tres dies. Abans que acabe l’any està previst portar a terme les proves a la resta de dones que queden pendents. A més, el Taxi Rural mèdic facilita el desplaçament per a afavorir l’accés a les mamografies al major nombre de dones possible.
Actualment, estes revisions i proves necessàries en la detecció del càncer de mama es fan a dones fins als 71 anys. Tot i això, s’estudia la possibilitat d’ampliar aquesta edat i realitzar mamografies fins als 75.
La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, ha explicat que “és una campanya molt important per a la prevenció del càncer de mama” i ha afegit que “amb el Taxi Rural mèdic es facilita el desplaçament de les dones que tenen més dificultats per arrimar-se a l’hospital on es fan les mamografies”. L’edil ha explicat que “estes proves són molt importants perquè ajuden a detectar a temps una malaltia molt freqüent com és el càncer de mama, la qual cosa augmenta les possibilitats d’èxit en els posteriors tractaments”.
Cal explicar que, per a facilitar el desplaçament de les dones, es coordina el desplaçament fins a l’hospital. Aquestes, prèviament s’han inscrit a les oficines de l’Ajuntament de Morella i després s’organitzen les cites i desplaçaments amb el Taxi Rural.
Reunió al Departament de Salut de Vinaròs
Esta vesprada s’ha convocat una reunió entre els alcaldes i alcaldesses de les poblacions del Departament de Salut de Vinaròs i el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez. Aquesta tindrà al Saló de Plens de l’Ajuntament de Vinaròs per a tractar la situació actual de l’Hospital Comarcal.