Comença el mes de l’avellana de Benassal, consulteu aci el programa d’activitats i els menús

883
PUBLICITAT
Fira Avellana Benassal
Benassal dedicarà tots els caps de setmana del mes d’octubre al fruit sec estrella de la nostra tardor: l’avellana . Del 4 al 26 d’octubre aquesta preciosa població de l’Alt Maestrat ha preparat un exquisit menú d’activitats protagonitzat per les riquíssimes avellanes . Els comerços i restaurants de la població oferiran als veïns i visitants plats salats , postres i dolços elaborats amb avellanes . Se celebraran les II Jornades Gastronòmiques de l’Avellana de Benassal . Tres restaurants locals: Novella , la Piqueta i la Castellana han preparat refinats menús del fruit de tardor . L’Edifici de la Mola acollirà entre el 9 i el 25 d’aquest mes l’exposició titulada: Avellana, fruit de la tardor .

Sortides al camp i concurs de postres casolanes
Tots els dissabtes i diumenges d’octubre , inclosos els de la festivitat del Pilar , els visitants podran conéixer , a peu d’arbre , els secrets del cultiu de l’avellana . Així mateix tots els participants que ho desitgen podran recollir les seues pròpies avellanes . El punt de sortida d’aquestes excursions guiades serà el Poliesportiu cobert . Es realitzaran tots els dissabtes i diumenges d’octubre de 12 a 13.30 hores .
El diumenge 26 d’octubre a partir de les 17 hores als porxos de la Mola se celebrarà el I Concurs de Postres casolans . Lògicament l’ingredient principal ha de ser l’avellana . Totes les persones que vulguen participar podran consultar la informació del concurs a l’Oficina de Turisme de la Mola o trucant al seu número de telèfon: 964442004. Els comerços de Benassal s’han preparat per oferir al visitant finors elaborades amb avellana com ” flaons ” , ” rosegons ” , coques i altres dolços i pastes .
La població de Benassal vol donar a conéixer el seu fruit estrella de la tardor a tots els apassionats de la gastronomia exquisida , els curiosos d’ aquest cultiu centenari i als amants del gust pels fruits secs i les seues elaboracions .