Comença el Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa

77
  • El President de les Corts Valencianes i l’alcalde de Morella han donat la benvinguda als més de 40 ponents i als i les assistents
  • També participaran experts internacionals per a tractar la construcció d’Europa des de les autonomies
  • L’estatut de Morella va ser l’inici del projecte de l’autogovern del País Valencià

Aquest matí s’ha inaugurat el Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa que s’allargarà fins al diumenge amb la participació de més de 40 ponents. D’aquesta manera, el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el Comissariat del congrés, Alfons Llorenç, han donat la benvinguda als i les ponents, així com als i les assistents que tractaran la importància de les autonomies en la construcció dels pobles europeus quan es compleix el 40 aniversari del procés autonòmic del País Valencià.

Cal explicar que el 25 d’octubre de 1979 es va traslladar a Madrid la voluntat dels pobles del País Valencià de formar l’autonomia que avui coneixem. Així, l’alcalde Ripollés ha destacat la importància de “celebrar aquest congrés en el lloc on es va començar el procés autonòmic del País Valencià i treballar pel futur d’aquest”. L’edil ha afegit que “aquest congrés compta amb ponències molt completes que, per una part, recorden el procés que va tindre lloc fa 40 anys i, per l’altra, busquen idees per avançar en el futur dels pobles”. També el President de les Corts Valencianes ha explicat que “cal fer bona política per a avançar i garantir el benestar del poble valencià, com el de la resta de comunitats autònomes”.

El Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa compta amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, les Corts Valencianes, la Universitat Jaume I, la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Morella.

Cal recordar que aquest esdeveniment tindrà lloc fins al diumenge 27 d’octubre i totes les conferències i activitats estan obertes al públic. Així, entre les activitats complementàries d’aquest congrés destaquen el cicle de cinema Fa 40 anys amb les pel·lícules Furtivos i La escopeta nacional, així com les exposicions Nosaltes. 30 anys de l’estatut d’autonomia, Mujeres de la Transición i Al Tall. 35 anys de la música mediterrània des del País Valencià situades a les Sales Gòtiques i la Llotja de l’ajuntament de Morella.

DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE LES CORTS (1)
DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE LES CORTS (2)
DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE LES CORTS (3)
DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE LES CORTS (4)

VA SER NOTÍCIA A DIADIA