Comença el compte enrere per a Penyagolosa Trails amb l’obertura de preinscripcions

306
PUBLICITAT

Nota de premsa de Penyagolosa Trails

La cursa cap a Penyagolosa Trails 2022 ha començat. Avui, a les 12 hores s’ha obert el termini per preinscriure’s a la 23a edició de la MiM i la 10a de la CSP i aquest conclourà el dia 10 de gener a les 19 h. Tres dies després es farà el sorteig de dorsals per a l’edició del 22 al 24 d’abril a la Diputació de Castelló i es podrà seguir per streaming.

Les preinscripcions ja es poden fer a través de la pàgina web www.penyagolosatrails.com. Aquest any, hi ha corredors que ja tenen la seua plaça en haver traslladat el dorsal de l’edició 2020 a abril del 2022, pels diferents canvis de dates obligats per la pandèmia. D’aquesta manera, el 13 de gener se sortejaran 1200 places per a la MiM i 600 per a la CSP.

Cal recordar que han passat una mica més de dos mesos des de l’edició més esperada de Penyagolosa Trails. A l’octubre d’aquest any es va tornar a viure la màgia d’aquest esdeveniment. Des de llavors, s’ha treballat conjuntament amb el personal tècnic del Servei de Medi Ambient de la Direcció Territorial de Castelló de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per garantir-ne la sostenibilitat mediambiental. La prioritat per a Penyagolosa Trails és tenir un impacte nul sobre el medi natural, a més de conscienciar corredors, acompanyants i visitants sobre la importància de protegir-lo i estimar-lo. Per això, es treballa per desenvolupar accions per millorar l’entorn abans, durant i després de l’esdeveniment. Aquesta línia d’actuació és així des dels inicis, però s’ha intensificat en les darreres edicions i es continuarà apostant per la cura de l’entorn. En aquests mesos s’està treballant conjuntament.

La grandesa dels esports de muntanya recau a l’entorn. La MiM i la CSP transcorren per llocs formats al llarg de milers d’anys d’història. Paisatges sagrats i amb una biodiversitat i un valor paisatgístic enorme. Per això, cal treballar perquè natura i esport puguin anar de la mà, compaginar-se i complementar-se.

En definitiva, Penyagolosa Trails aposta per un model de carreres sostenibles i responsables amb el medi ambient. El futur passa per la cura de l’entorn i perquè cada esdeveniment, cada corredor i cada persona aportin el seu petit granet de sorra per eliminar la seva petjada a la natura.