Com educar des de la igualtat

853
Com educar des de la igualtat
Com educar des de la igualtat
PUBLICITAT

La Casa de la Cultura de Vilafranca és el lloc escollit per a la realització de la jornada “Com dur la Igualtat a les aules” que tindrà lloc el pròxim 5 de maig. Durant tot el matí, se succeiran diferents ponències en les quals es parlarà sobre el concepte d’Igualtat en majúscules i es donaran claus sobre la coeducació, o el que és el mateix, sobre l’educació en igualtat i valors.

En les diferents ponències es tractaran temes com la igualtat de gènere, familiar, sexual o afectiva. Així, la jornada d’obertura serà a les 10.00 hores i serà duta a terme per la presidenta de la Fampa Penyagolosa, Silvia Centelles, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca Silvia Colom. A continuació, tindrà lloc la conferència “Un professor contra el patriarcat, a qui li importa la igualtat?” per Agustín Zaragozà, agent d’igualtat i professor d’ètica i filosofia en l’IES Blasco Ibáñez de Cullera.

A les 11.15 hores, després d’una pausa per a l’esmorzar, Amparo Zacarés, doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València parlarà sobre el “Aprenentatge de la igualtat i Projecte educatiu de Centre”. Seguidament, a les 11.45 hores, arribarà el torn de Paqui Méndez, presidenta de l’Associació per la Coeducació del País Valencià amb “La Coeducació: una tasca de tota la comunitat educativa”.

La jornada finalitzarà amb un torn obert de paraula perquè els presents expressen els seus dubtes i opinions. Així mateix, la clausura de la jornada la realitzarà la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca Betlem Pons.

Cal assenyalar que la jornada és de caràcter gratuït i està dirigida tant a la comunitat educativa, inclosos pares i mares d’alumnes, com al públic en general. Totes les activitats han sigut organitzades per l’Ajuntament de Vilafranca, la Fampa Castelló-Penyagolosa, la Confederació Gonzalo Anaya, la Xarxa València d’Agents d’Igualtat i la Generalitat Valenciana.