Colomer reitera el “suport absolut” a l’impuls del turisme actiu i destaca que contribueix a la vertebració del territori ia dinamitzar zones menys poblades de la Comunitat

395
PUBLICITAT

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat “el suport absolut” de la Generalitat a l’impuls del turisme actiu a la Comunitat Valenciana i ha destacat que contribueix a “vertebrar el territori i a dinamitzar zones menys poblades”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer durant la seva participació a les ‘V Jornades Professionals de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana’, que es celebren al municipi de Gandia.

Es tracta de la cita anual d’aquest sector que organitza CV Activa amb el suport de Turisme CV i constitueix un espai de reunió, reflexió i debat sobre els temes d’interès principals per al Turisme Actiu i l’Ecoturisme.

Colomer ha explicat que el turisme actiu “engloba més de 60 disciplines” que ofereixen experiències que connecten amb la natura, tant al litoral com a l’interior, i ha incidit que es tracta d’un “turisme no massificat, respetuós i sostenible ” que va a la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

En aquestes jornades la formació ha ocupat un espai central del programa. Així, el consultor turístic i vicepresident d’ANETA (Associació Nacional d’Empreses de Turisme Actiu), Raúl Temprano, ha impartit una ponència sobre la iniciativa que CV Activa està duent a terme als CdT de la Comunitat Valenciana.

Durant la jornada, també es divulguen alguns projectes ressenyables de Turisme Actiu i Ecoturisme, a tall de mostra. Així, a l’àmbit ecoturístic s’ha exposat l’exemple de Deltapolet, empresa que ofereix safaris i experiències d’immersió cultural a la zona del Delta de l’Ebre. D’altra banda, Ángel Planas, responsable del Consorci de Vies Verdes de Girona, ha compartit el projecte de cicloturisme associat a les vies verdes i el seu teixit empresarial associat.