Colomer dóna suport a la petició que en la fase 2 s’amplie l’aforament en l’interior dels restaurants i es permitisca la mobilitat interprovincial

535
Turisme
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– El secretari autonòmic de Turisme ha recollit diferents peticions que ha compartit amb les associacions empresarials Cedma i Aehtma

També ha traslladat “la necessitat que la quarantena exigida per a turistes internacionals finalitze quan acabi l’estat d’alarma”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat el suport de Turisme a diverses peticions de el sector recollides aquests dies i que aquest divendres ha pogut compartir amb algunes entitats empresarials.

En aquest sentit, ha assenyalat que la seva intenció és suggerir a president de la Generalitat, Ximo Puig, que en la pròxima Conferència de Presidents sol·liciti la modificació de l’aforament del servei previst en taula dels restaurants a la fase 2, entre altres qüestions.

Així ho ha manifestat Francesc Colomer durant la reunió que ha mantingut amb el Cercle Empresarial de la Marina Alta (Cedma) i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta.

Colomer ha explicat que, entre els suggeriments recollides, “estem d’acord en la necessitat de traslladar que s’amplie el percentatge del servei de taules a l’interior dels establiments de restauració, que en l’actualitat se situa en el 40%, fins el que permitisca l’espai interior assegurant la distància social de seguretat “.

“Si aquesta petició no fos possible, almenys instar que l’aforament per a consumicions a l’interior s’incremente al 50% a la fase 2, igual que succeeix amb les terrasses a la fase 1”, ha matisat.

També ha inclòs la petició que “es permitisca el flux interprovincial dels ciutadans, ja que aquesta mobilitat beneficiaria directament al sector turístic, un dels més castigats durant aquesta pandèmia i que necessita reactivar-se com més aviat millor”.

El responsable de Turisme ha recalcat que “aquestes sol·licituds sempre estaran subjectes a la seguretat sanitària, perquè el més important i prioritari és garantir la seguretat dels ciutadans, però també és necessari introduir nous avenços per dinamitzar el sector turístic”.

Francesc Colomer també ha traslladat “la necessitat que la quarantena exigida per a turistes internacionals finalitze quan acabe l’estat d’alarma” i que “aquesta mesura ha generat una mica de confusió en mercats internacionals i tots hem de contribuir a aclarir que, un cop passe l’estat d’alarma i s’hage reiniciat el trànsit aeri i l’obertura de fronteres, els turistes podran tornar sempre que es complisquen les mesures de seguretat necessàries “.

El responsable de Turisme ha incidit que “el més important sempre és la seguretat de les persones, però hem d’alinear amb la posició que està prenent Europa d’incidir en la necessitat de reactivar el turisme al més aviat possible, establint corredors entre regions que es troben en situació avançada de seguretat “.