Colomer diu que la Diputació dedica més diners a personal que a inversions

549
PUBLICITAT

El portaveu socialista aposta per “reinventar” la institució perquè els ciutadans no poden entendre que Moliner destini a combatre l’atur només el 2,6% del pressupost

El portaveu socialista a la diputació, Francesc Colomer, ha afirmat avui que els pressupostos presentats pel president, Javier Moliner, “confirmen l’absoluta inoperància d’una institució que perquè un ciutadà rebi un euro en inversió, s’ha de gastar cinc” aparell “. El també secretari general provincial ha fet aquesta primera valoració després de conèixer-se, per la premsa, el projecte de pressupostos per al pròxim any, de 123,5 milions d’euros, dels quals per a inversions, tot just hi ha 23, el que suposa el 18% del total. Per a Colomer, que ha lamentat que Moliner hagi preferit explicar els comptes als mitjans abans que als propis diputats, “és absolutament necessari reinventar la institució, perquè realment pugui tenir un mínim d’operativitat, perquè qualsevol ciutadà del carrer comprova que no li surten els comptes. Si per cada euro que li arriba en inversió, s’ha de gastar cinc aparell, alguna cosa s’està fent malament, per molt que el senyor Moliner i la resta de l’equip de govern es passin el dia penjant-se medalles per una gestió que, del tot resulta notablement millorable “. En aquest sentit, s’ha preguntat si és viable una institució que gasti més diners en personal (25 milions) que en inversions, el que ha atribuït a una “falta de coherència a l’hora de fixar les prioritats que ha de tenir una administració” . També crida l’atenció que la despesa corrent absorbeixi 15 milions del pressupost, sobretot, “si tenim en compte que el propi Moliner reconeix que només va a destinar a polítiques actives d’ocupació 3,3 milions d’euros, fet que suposa el 2, 6% del pressupost, en una província que està al capdavant d’Espanya per nombre de desocupats “. També lamenta que es creïn falses esperances, en afirmar que generessin 10.000 llocs de treball, el que no se sustenta en els seus comptes. “És greu que acabi la legislatura com va començar, una institució de pedra que no ha estat a l’altura de la crisi social, i en la qual hem pogut comprovar l’augment de les desigualtats en tota la província”.
Entre altres qüestions, Colomer afirma que ningú pot entendre que, amb aquestes xifres, la Diputació mantingui encara aturat el centre ocupacional de Penyeta Roja, un edifici totalment acabat, però que roman tancat amb pany i clau per manca de recursos. Per aquests motius, el portaveu socialista ja ha anunciat que el seu grup presentarà esmenes per corregir, en la mesura del possible, un pressupost que “considerem injust, inadequat i insuficient per atendre les necessitats d’una província que ja ha estat maltractada per Alberto Fabra des de la Generalitat i per Mariano Rajoy des del Govern central “. Cal recordar que els socialistes havien presentat esmenes per augmentar les inversions i dotacions a Castelló en 35,7 milions d’euros, tot i que els diputats del PP, inclosos els de la província, les han rebutjat en bloc aquesta mateixa setmana “.
Cal recordar que Colomer li va demanar aquesta mateixa setmana a Moliner que contemplés en el pressupost 05:00 qüestions importants, com són Pla contra l’Exclusió Social consensuat amb els ajuntaments i amb les ONG perquè els índexs de pobresa a Castelló cada vegada són més alts; l’execució d’un Pla d’Ocupació real i potent per combatre la principal xacra que estan patint els castellonencs i davant el fracàs del primer pla conjunt i del segon no se sap. També demanava reclamar més compromís de la diputació amb els agents socioeconòmics amb l’objectiu de canviar el model productiu, així com un pla de mobilitat. L’última de les peticions dels socialistes passava per programar el final de l’arbitrarietat de l’assignació dels recursos. Colomer demanava “acabar d’una vegada per totes amb el sectarisme i el clientelisme que encara practica la diputació a través dels convenis singulars per la perversa decantació cap als ajuntaments del seu mateix color polític”.