Col·legis de tota la província trien Ares per organitzar activitats educatives

4955
-Nota de premsa-
Els col · legis de tota la província de Castelló estan triant Ares del Maestrat per a realitzar activitats, especialment a la primavera i amb motiu del final de curs. Aquests dies han visitat el municipi pares i alumnes del col · legi Sensal de Castelló. De la mà d’Historiart han visitat l’antiga nevera medieval. Allà han conegut com fins fa un segle el gel s’emmagatzemava a la nevera, es conservava amb palla i es transportava fins a les zones de costa.

8-RUTA SENSAL ARES9 7-RUTA SENSAL ARES8 6-RUTA SENSAL ARES7 5-RUTA SENSAL ARES6 4-RUTA SENSAL ARES4
 2-RUTA SENSAL ARES2 1-RUTA SENSAL ARES
La nevera de la Font dels Regatxols és una de les més ben conservades de tot el territori valencià. A més, els nens han realitzat un recorregut per l’entorn de la Mola d’Ares, microreserva de flora. Aprofitant els rentadors que es troben en el camí cap a la nevera petits i grans han participat activament en un taller d’elaboració del sabó. Cal recordar que l’any passat l’Ajuntament d’Ares i el Grup de Dones editar un vídeo en què es recreava l’activitat als safareigs del poble. Com a record els nens es van emportar un sabó artesà elaborat per ells mateixos.
-Grups
Aquest estiu també està prevista l’arribada de diversos grups a Ares del Maestrat. En les seves visites poden conèixer la cova del castell, situada sota la Mola, l’entorn emmurallat d’Ares, la nevera medieval, el barranc dels molins fariners – declarat BIC – o participar en tallers artesanals on s’elabora formatge i sabó.