Climent: ‘Si no hi hagués economia submergida es podrien fer més de 600 centres de salut o més 800 col·legis’

253
RAFA CLIMENT
RAFA CLIMENT

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que “si no hi hagués economia submergida es podrien fer més de 600 centres de salut o construir més de 800 col·legis a uns 3 milions cadascun”.

Rafa Climent ha ressaltat que “segons dades del sindicat de tècnics d’Hisenda (GESTHA), l’economia submergida representa el 27% de l’economia de la Comunitat Valenciana, és a dir 3 punts més que la mitjana espanyola, i ens situa com la quarta comunitat en economia submergida per darrere d’Andalusia, Extremadura i Canàries”.

“Això suposa que deixem de recaptar en el nostre territori entre 2500 i 3000 milions d’euros per la feina sense cotitzar que es fa, a més del que suposa pel que fa a competència deslleial entre empreses que cotitzen i les que no ho fan, o entre treballadors que compleixen o aquells que no “.

Rafa Climent ha anunciat la posada en marxa d’una campanya d’informació i sensibilització a través dels mitjans de comunicació per lluitar contra l’economia submergida. Aquesta campanya ha sigut presentada amb representants dels sindicats majoritaris, UGT i CCOO i del President de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) Salvador Navarro, en representació de l’empresariat valencià.

La campanya, amb el títol ‘No embrutes els teus diners, no taques el teu futur’, incideix que treballar en “B” perjudica a tots i a totes i que, per això, hem de lluitar per una economia neta (#economianeta). Aquesta campanya es realitzarà en una primera fase a través de mitjans de comunicació d’àmbit territorial més ampli i en una segona fase a través de mitjans locals i comarcals.