Climent destaca que per al 2023 Economia augmenta un 140% el pressupost destinat a pimes artesanes, agrupacions d’artesans i entitats locals

514
PUBLICITAT

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha destacat que, per al 2023, la Conselleria té previst augmentar un 140% el pressupost en artesania, passant de 1,56 a 3,7 milions destinats tant a pimes artesanes com les agrupacions d’artesans i entitats locals.

Climent ha explicat que, a més de la promoció i protecció del producte, i les inversions en maquinària i utillatge, “la digitalització del sector també és un repte important perquè possibilita més nivell de flexibilitat, autonomia i creativitat”, durant el lliurament dels guardons de la IX edició dels Premis Artesania Comunitat Valenciana.

Climent ha ressaltat que el model del comerç local i l’artesania “és garantia de progrés i per això volem incidir en la importància de fabricar i consumir productes de proximitat, per consolidar un teixit econòmic sostenible que redueixi la nostra dependència econòmica i de productes bàsics, alhora que fa que la riquesa derivada del consum dels valencians i les valencianes es quedi al nostre territori”.

Premis Artesania 2022

Els Premis Artesania Comunitat Valenciana són convocats cada any pel Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, per incentivar la creació artesanal, la innovació, el compromís amb un desenvolupament sostenible, l’adaptació a les tendències del mercat i premiar el saber fer dels artesans i artesanes de la Comunitat Valenciana, a través del seu reconeixement social i empresarial.

A l’edició de 2022 les persones premiades en cada categoria són les següents:

  • El Premi Tradició té per finalitat guardonar les obres desenvolupades pel seu autor amb criteris d’originalitat i singularitat i inspirades en el seu know-how.

El guanyador ha estat Ángel Ernesto Blay Villa, del qual se n’ha valorat la trajectòria, la tècnica i el mestratge, així com la capacitat de la seva obra i de les seves iniciatives per transmetre els valors positius i diferenciats de l’artesania i l’adaptació al mercat.

  • El Premi Vanguardia té per propòsit guardonar les obres caracteritzades pel seu alt valor creatiu i esperit innovador des de l’òptica funcional i formal.

Se li ha concedit el premi a Adrián Salvador Candela per la reinterpretació d’un disseny tradicional en els aspectes formals o funcionals, i la utilització innovadora de materials o processos tradicionals.

  • El Premi Innova està específicament destinat a les empreses artesanes del sector agroalimentari i que té com a objectiu reconèixer i incentivar el desenvolupament de productes originals, singulars i innovadors des de l’òptica material, formal o de procés, pròpies del seu ofici.

El guanyador és Trufas Martínez SLU, que s’ha valorat la innovació en les primeres matèries, tècniques de producció, tecnologies aplicables, embalatges, i/o la col·laboració amb altres sectors artesanals o del disseny, així com l’orientació del producte cap al mercat i les tendències de la demanda i la presentació del producte.

  • El Premi Imatge té per objecte reconèixer l’esforç realitzat per les empreses artesanes per aconseguir una imatge de marca artesana reconeguda i valorada pels mercats, considerant aspectes de construcció, concepte, presència, comunicació i màrqueting.

El premi ha estat per a Elena Sánchez Santos. El Jurat ha valorat la notorietat i visibilitat de la marca al mercat ia la societat, la creació i aplicació de la marca als seus productes i suports de comunicació i l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació el màrqueting digital.

  • El Premi Nuevos Talentos es concedeix amb la finalitat de reconèixer el talent aplicat als projectes artesans més viables de les universitats i escoles d’art i disseny de la Comunitat Valenciana, valorant la viabilitat del projecte, el prototip final realitzat.

Se li ha concedit a Eduard Soriano Pinter.

  • El Premi Dona Artesana, té per objectiu reconèixer un projecte empresarial pilotat per una dona, incentivant i posar en valor el paper creixent i la importància que té el treball de la dona al conjunt de l’activitat artesana.

Ha resultat guardonada Asunción Penalva Mora. El Jurat ha valorat la trajectòria professional, el compromís amb l’evolució de l’artesania contemporània, mitjançant la participació en accions pedagògiques i de difusió de l’artesania i la qualitat tècnica i formal al conjunt de la seva obra.