Classes pràctiques taurines a Benassal i Vilafranca

461
Escola Taurina Castelló
PUBLICITAT

– La campanya de la Diputació arrancarà el 27 de maig a la Vall d´Alba i seguiran Vilafranca, Orpesa, Benassal i Llucena

L’Escola Taurina de la Diputació dinamitzarà l’activitat festiva de cinc municipis de la província a través de la seua campanya de classes pràctiques de 2018. Així, i en col·laboració amb els ajuntaments, durà a terme pràctiques a la Vall d’Alba, Vilafranca, Orpesa, Benassal i Llucena.

El diputat de l’Escola Taurina, Pablo Roig, va presentar ahir amb els alcaldes i regidors dels municipis i representants de l’Escola Taurina aquesta “il·lusionant campanya que ens portarà a estar en aquests cinc municipis a promocionar les nostres tradicions taurines i mostrar el talent dels alumnes que estan treballant durant tot l’any en l’Escola Taurina”.

La campanya arranca el 27 de maig amb la celebració de la primera classe pràctica a la Vall d’Alba. Allí es viurà una jonegada de Buenaventura, procedència Nuñez del Cuvillo, que debutarà a la província de Castelló. Els jònecs, que pasten a Alcalá de Xivert, posaran a prova als joves valors de l’Escola Taurina de Castelló que compartiran cartell amb dos alumnes de l’Escola Taurina d’Albacete.

El 3 de juny continuarà la programació amb la lídia de sis jònecs de Santiago Domecq a la Plaça de bous de Vilafranca. Un autèntic luxe torejar els animals de la prestigiosa ramaderia gaditana. En aquesta ocasió seran protagonistes els alumnes castellonencs més avesats que compartiran cartell amb alumnes de les Escoles de València i Alacant.

La programació continuarà el 30 de juny a Orpesa. Per a l’ocasió s’han triat 6 jònecs de Juan Pedro Domecq, una de les ramaderies més prestigioses de la cabanya brava espanyola, en la qual torejaran representants castellonencs a més d’alumnes de les Escoles de València, Albacete i Badajoz.

El 2 de setembre Benassal serà la protagonista de la Classe Pràctica en la que es lidiaran animals de Pablo Mayoral, tot un referent a la localitat del Maestrat. És segura la presència d’alumnes castellonencs acompanyats per alumnes de les Escoles de València, Albacete i Màlaga.

El tancament de campanya li correspondrà a Llucena. El 7 d’octubre, com és tradicional, es torejaran jònecs de Manolo Beltrán amb un cartell per definir.