Cita amb l'art contemporani a Culla
Cita amb l'art contemporani a Culla

Des de fa tres anys, l’Ajuntament de Culla i la Galeria d’Art Coll Blanc Espai d’Art, organitzen el certamen Residència Culla Contemporània per a artistes de diversa índole. Així, segons assenyala Mariano Poyatos, de Coll Blanc Espai d’Art el certamen es presenta com “una crida a artistes que es comprometen a treballar a Culla”, ja siga basant-se en la seua història, paisatges o patrimoni.

D’aquesta forma, amb el pas del temps la beca d’estada a Culla per a dur a terme un projecte artístic ha anat millorant en acolliment. Tal és així, que mentre en la passada edició va haver-hi 18 projectes presentats, en la present han optat al premi un total de 60 propostes artístiques. Així mateix, cal assenyalar que el certamen ha traspassat fronteres i que per la beca de Residència a Culla s’han interessat artistes de Veneçuela, Japó o Rússia.

El certamen ha anat evolucionant des de la seua creació. De fet, en la present edició s’ha buscat que hi haja una línia de treball específica per a tots els artistes. D’aquesta forma, en aquest 2018 tots els projectes havien de tenir com a fil conductor la poesia.

El resultat de la beca s’ha resolt aquest mateix mes de juny. Així, el guanyador ha sigut l’artista sonor Edu Comelles amb “Pedra Paisatge Solque”. Els encarregats de fallar el premi han sigut Irene Gras, Eric Gras i Lidón Sancho.

En un futur proper, Comelles farà ús del seu premi i realitzarà una estada de dues setmanes a Culla per a donar regna solta al seu art i mostrar-li-ho al públic.

Pròximes activitats
La Galeria d’Art Coll Blanc Espai d’Art ofereix de forma regular diferents activitats i exhibicions. D’aquesta forma, el pròxim dia 7 tindrà lloc la festa d’estiu anual en la qual l’espai obrirà les seues portes, de forma gratuïta, al públic. Així mateix, els assistents podran gaudir d’una actuació musical i d’una degustació de productes quilòmetre 0.