“Cita a Morella” torna aquest dissabte amb el Catedràtic de Dret Constitucional, Marc Carrillo

392

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Demà, tindrà lloc un nou show-cooking de les Jornades de la Trufa, amb protagonisme per al Mesón El Pastor

“Cita a Morella” torna aquest cap de setmana amb un altre convidat de luxe. En aquesta ocasió, el Catedràtic de Dret Constitucional, Marc Carrillo, impartirà la conferència “Franco i la seva legislació repressiva”. Aquesta serà la tercera “Cita a Morella” d’aquest cicle, que conclourà el 12 de març amb el sociòleg i periodista Sebastià Serrano.

La regidora de cultura, Rocio Querol, destaca que “és un autèntic luxe poder comptar a Morella amb persones amb una gran trajectòria i un enorme prestigi, perquè ens traslladen els seus coneixements en matèries tan diverses”. A més, assenyalava que “Morella és cultura i seguirem convertint a la nostra localitat en un espai de reflexió, comptant amb importants periodistes, juristes, escriptors, sociòlegs, etcètera”. Cal recordar que en aquest cicle ja han estat a Morella el consultor polític Pablo Pombo i el periodista Josep Cuní. A més, a la tardor, els protagonistes de la “Cita a Morella” van ser les periodistes Belen Chiloeches i Silvia Cóppulo, la magistrada del TSJ, Margarita Robles, i el sociòleg Ignacio Urquizu.

Marc Carrillo és catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, Diplôme de Études Approfondies per l’Institut de Études Politiques de París i ha estat director del Curs de Doctorat en Dret Públic de la Universitat Pompeu Fabra entre els anys 1992 i 2008. És professor visitant de diverses universitats de França, Itàlia o de països llatinoamericans, com Mèxic, Brasil i Argentina. És autor de diverses monografies i nombrosos articles de dret constitucional. Ha estat conseller del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya (2005-2009), membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya (1991-2005), vocal de la Junta electoral Central (1994-1997) i membre del Consell de la Informació de Catalunya (des de la seva creació fins 2009).

“Cita a Morella” és un espai que pretén convertir a Morella en un lloc de reflexió cultural sobre diferents temes d’interès i d’actualitat. Des de 2013 s’ha potenciat aquest cicle, portant a Morella a personalitats del prestigi de Javier Sierra, Jordi Évole, Rosa Maria Calaf, Rosa Regàs, Carmen Amoraga, Víctor Amela, Elena Moya, amb les seves novel·les El càtar Imperfecte i La Mestra Republicana, ambientades a Morella, Martí Gómez, Manuel S. Jardí o Manuel Milián Mestre. De nou, aquest cicle de conferències i activitats estarà organitzat per l’Ajuntament de Morella, Els Ports Ràdio i el Club d’Amics de la Ràdio.

Continuen les Jornades de la Trufa

Dins de l’agenda d’aquest cap de setmana, també cal destacar que tornen els show-cookings de les XIII Jornades de la Trufa. Demà, el protagonisme serà per al restaurant Mesón del Pastor. Aquestes jornades són un autèntic referent de l’alta cuina i posen en valor el diamant negre de la cuina, la trufa. En elles, hi participen dotze restaurants que ofereixen menús temàtics protagonitzats per aquest exquisit ingredient. A més, dins de les jornades s’han organitzat activitats complementàries que estan sent tot un èxit, com per exemple, el certamen de novel·la negra “Morella negra com la trufa” o els tallers de degustació de productes. A més, la Llotja s’ha convertit en el punt de trobada dels divendres a la nit, per poder conèixer millor com cuinar o conservar aquest ingredient i provar alguns dels plats dels menús de la trufa. Demà, a les 20 hores, serà el torn del Mesón del Pastor.