Cinctorres tracta el seu futur amb unes ambicioses jornades “a la recerca de noves oportunitats”

318
Cinctorres

Cinctorres
Cinctorres
-Nota de premsa-

L’ajuntament de Cinctorres ha organitzat per a este mes de febrer unes ambicioses jornades per tal d’analitzar el seu futur “a la recerca de noves oportunitats”. Les activitats es desenvoluparan al llarg dels propers tres divendres d’este mes de febrer. El Saló d’Actes del consistori serà el marc d’estes activitats amb les que es debatrà amb experts sobre els recursos del poble i les possibilitats de crear ocupació. Els ponents explicaran exemples que han tingut èxit en altres localitats. Seran unes jornades de treball que “tenen voluntat de continuar segons la participació dels veïns, esperant crear un grup permanent per tal d’anar plantejant possibilitats per al nostre futur” explicava el regidor de benestar i garantia social, Josep Gisbert. Aquestes xerrades es volen plantejar de forma distinta a les habituals “volem que entre tots pensem i planifiquem el futur del nostre poble, el nostre futur” apuntava el regidor.

La primera jornada serà este divendres 7 de febrer a les 19 hores. Aquesta cita serà d’introducció baix el títol ‘Cinctorres, un projecte de futur, els recursos propis’ a càrrec d’Artur Aparici, sociòleg i professor del Departament de Filosofia i Sociologia de la Universitat Jaume I.

Les següents es centraran en distints aspectes a potenciar a la localitat com la tòfona o la gestió turística. El 14 de febrer l’enginyer forestal i expert en truficultura, Sergi García, junt a Rocío Moliner, enginyera tècnica forestal i assessora de la Cooperativa Forestubre, abordaran ‘El cultiu de la tòfona com a l’alternativa a l’agricultura de muntanya mediterrània’. Tancarà el programa este mes de febrer el divendres 21 la ponència de Vicente A. Querol, sociòleg i professor del Departament de Filosofia i Sociologia de la Universitat Jaume I que dissertarà sobre ‘Cinctorres: la gestió turística dels pobles menuts”.

Per lo tant, programa molt complet en estes jornades en les que s’espera la participació dels veïns, tant de Cinctorres, com de la comarca “ens volem plantejar que podem fer en el poble en estos temps de dificultats i en les que acusem els darrers anys una progressiva despoblació” apuntava Gisbert. L’ajuntament vol també “ficar els mitjans, buscar oportunitats i la voluntat per aplegar a solucions entre tots i prepara-nos amb garanties per al futur” concloïa el regidor cinctorrà.