Cinctorres serà una de les seus del cicle ‘La Mar de Circ’

369

Alcossebre, Artana, Cinctorres, Llucena, Moncofa, Orpesa i Xert acolliran les representacions del 16 de juliol al 14 d’agost

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí el seu innovador cicle de circ itinerant ‘La Mar de Circ’, que portarà representacions circenses a set municipis de costa i d’interior de la província (Alcossebre, Artana, Cinctorres, Llucena, Moncofa, Orpesa i Xert) del 16 de juliol al 14 d’agost. Amb això, el Govern Provincial amplia aquesta iniciativa en la seua segona convocatòria als municipis de l’interior després de l’èxit de la primera edició l’any passat a la que la seua organització va suposar un important reclam turístic a les localitats costaneres en què es va celebrar, superant els 5.000 assistents totals a les actuacions.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat avui en la presentació “la qualitat i professionalitat de les companyies que participen en el cicle, que fan d’aquest cicle un conjunt d’espectacles de primer nivell a l’abast dels veïns i visitants dels nostres pobles durant aquestes dates. Són actuacions vistoses i atractives que dinamitzen els carrers dels nostres pobles i són un gran èxit de públic allà on van. Teatre, espectacle, malabarismes, música, humor, tot es fon en una atmosfera única que completaran els turistes i castellonencs que presencien aquest innovador cicle que ve a reforçar l’aposta de la Diputació i del seu president, Javier Moliner, per fer de la cultura un motor de dinamització turística i econòmica al nostre territori”.

-Una completa i atractiva programació en costa i en l’interior

Així, el cicle comença de forma simultània a la costa ia l’interior el dissabte 16 de juliol, amb l’actuació ‘El hombre que perdía los botones’ a les 20 hores a la Plaça Major d’Orpesa, a càrrec de Circ Panic. Aquest mateix dia i a la mateixa hora, tindrà lloc a Xert l’actuació ‘Jo pallasso de tot’ de La Tête. El diumenge 17 de juliol a Llucena actuarà la companyia La Tête amb aquest mateix espectacle a les 20 hores a la Plaça d’Espanya.

El divendres, 22 de juliol La Mar de Circ arribarà a Moncofa, amb la representació ‘Sin Límite’, de Jean Philippe Kikolas, a les 20 hores a la Plaça Na Violant D’Hongria. Aquesta mateixa actuació es representaré el diumenge 24 de juliol a Alcossebre a les 20 hores a la Plaça La Mola. El dissabte 23 de juliol tindrà lloc a Cinctorres l’actuació ‘Cataplum’ de Circ La Raspa a les 20 hores a la Pista Poliesportiva. Diumenge 24 a Artana es representarà aquesta mateixa actuació a la Plaça Nova a les 20 hores.

El cicle continuarà el següent cap de setmana, ja que el dissabte 30 de juliol tindrà lloc a Orpesa l’actuació ‘Menàs a truà’, d’Arritmados, a les 20 hores a la Plaça Mallorca. Aquest mateix dia a la Plaça Vista Alegre d’Alcossebre tindrà lloc ‘El Apartamento’, a càrrec de Cirk About It, a les 20 hores, la mateixa que es representarà a la Plaça Na Violant d’Hongria de Moncofa el diumenge 31 de juliol. El dissabte 30 de juliol a Artana tindrà lloc l’actuació de Xa Teatre amb ‘The Audition’, a la Plaça Nova a les 20 hores, i a aquesta mateixa hora l’endemà es representarà a la Plaça d’Espanya de Llucena.

Sense deixar l’interior de la província, les actuacions continuaran el dissabte 6 d’agost a la Pista Poliesportiva de Cinctorres, on actuarà Pessic De Circ amb ‘Sidecar’, que també tindrà lloc aquest diumenge dia 7 a la Plaça Nova de Xert. Prèviament, el divendres, 5 d’agost, a la Plaça Major d’Orpesa tindrà lloc ‘Au pied du mur’, de 100 Racimes. El dissabte 6 d’agost a Moncofa ‘Tandarica Circus’ de Passabarret, que també actuarà el diumenge 7 d’agost al Passeig de les Fonts d’Alcossebre.

I per concloure, la Mar de Circ arribarà al seu últim cap de setmana amb més actuacions a Orpesa, el dissabte 13 d’agost amb ‘Vincles’ de Circ Bover a la Plaça Mallorca, aquest mateix dia a Alcossebre amb ‘Split’ de col·lectiu Circ 9.8 i el diumenge 14 d’agost a Moncofa conclourà les seues representacions circenses amb ‘Split’ a la Plaça Na Violant d’Hongria.

-119 actuacions de producció pròpia aquest estiu

La Diputació de Castelló s’omplirà d’activitats culturals dels municipis de la província durant els mesos de juliol i agost a través de la iniciativa ‘Espai Cultural Obert a la Provincia’ que contempla vuit cicles teatrals, musicals i artístics, tots de producció pròpia, que portaran a terme un total de 119 actuacions.

Es tracta, a més de la Mar de Circ, de la Campanya d’Impuls de la Cultura Tradicional a la Província, Música a les Esglésies monumentals, Curs d’Estiu de Camins del Penyagolosa, Trobada Comarcal de Bandes, Dolç Festival de de Dolçaina i Tabal, cicle DipcasPhoto i programa cultural al Castell de Peníscola.

Cal tenir en compte que aquestes representacions de teatre, música antiga i tradicional, circ i exposicions se sumen a les més de 200 de l’Catàleg i els festivals i recreacions històriques que es duen a terme en els municipis i amb els quals col·labora la Diputació de Castelló a través de sengles línies de subvencions i ajudes.