Cinctorres, Portell i Castellfort obrin una consulta per a saber si hi ha famílies interessades a viure als pobles i incrementar l’alumnat en el CRA Celumbres

235
PUBLICITAT

La Comissió Celumbres -que agrupa els aularis de Portell, Cinctorres i Castellfort, conformant el Centre Rural Agrupat Celumbres, els ajuntaments dels tres municipis i la Mancomunitat Els Ports-, ha iniciat una campanya i ha presentat un qüestionari per a conéixer l’interés de famílies que vulguen viure en estos tres pobles dels Ports. L’objectiu és saber si hi ha famílies disposades a viure en estos municipis amb l’objectiu d’incrementar l’alumnat en els aularis. En estos moments, segons ha explicat la directora del CRA, Montse Sorribes “la situació és més delicada en els aularis de Portell i Castellfort que són els que tenen menys alumnes i on sempre estem amb un ai per a garantir la seua continuïtat”.

Des de la comissió s’ha deixat clar que en cap cas s’oferirà ni vivenda ni treball a les famílies interessades. Tenint en compte experiències anteriors, quan no s’ha produït arrelament, l’objectiu és conéixer l’interés de famílies que realment es plantegen un projecte de vida a llarg termini als pobles. Des de la comissió s’oferirà informació als interessats, però no es pagarà ni vivenda ni s’oferirà treball.

La campanya de difusió que s’ha presentat donarà a conéixer, a través de les xarxes socials del CRA Celumbres i dels ajuntaments, la realitat dels pobles, els valors de vida en ells i les possibilitats que oferixen. Així mateix s’incidirà en el projecte educatiu del CRA Celumbres, que ja ha rebut diversos premis a la innovació educativa i la qualitat en l’ensenyament.

En l’enquesta es pregunta sobre els motius pels quals una família viuria al poble, els inconvenients que aprecien a anar a viure a Portell, Cinctorres o Castellfort, quants membres hi ha en la família, edats, situació laboral i si es busca ocupació, el tipus de treball que es busca, la disponibilitat de vehicle, si l’idioma és una barrera, el nivell de castellà, la procedència, el coneixement dels serveis dels pobles i quins valoren més -educació, sanitat, supermercats i botigues o altres-.

Formulari