Cinctorres, Morella i Vilafranca rebran tres tallers d’ocupació que donaran formació i treball a més de 40 persones

426
Plaça de bous

-Nota conjunta de Morella, Vilafranca i Cinctorres-

La Generalitat Valenciana ha concedit a la comarca dels Ports tres tallers d’ocupació. Es desenvoluparan a Cinctorres, Morella i Vilafranca i tindran com activitats formatives la gestió forestal, el viverisme i plantació d’arbres i l’obra i impermeabilització.

El president de la Mancomunitat dels Ports i alcalde de Cinctorres, Antoni Ripollés, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, han valorat l’arribada d’aquesta aposta formativa i d’ocupació per als municipis de l’interior nord.

En aquest sentit han remarcat que l’anterior Consell havia deixat fora aquests tres tallers d’ocupació sense oferir motius objectius i que, si no s’haguessin concedit, la Generalitat hagués perdut fons europeus que, en l’anterior etapa del PP al govern autonòmic, es deixaven perdre.

Segons han destacat “els tallers suposaran la contrtacion de més de 40 persones entre els tres municipis amb una inversió que s’aproximarà als 600.000 euros”.

En el cas de Cinctorres l’activitat del taller es centrarà en la posada en marxa del viver forestal que es va executar en l’anterior taller de la Mancomunitat dels Ports. A més els alumnes treballadors desenvoluparan les seves pràctiques en la realització d’un jardí botànic i plantacions amb plantes tofoneres, aromàtiques o pròpies de la zona.

A Morella la formació i la tasca dels alumnes treballadors permetrà millorar la gestió forestal del bosc de Pereroles, una muntanya pública amb un gran valor ambiental. D’aquesta manera els participants tindran l’oportunitat de conèixer aspectes relacionats amb la biomassa, la neteja de bosc i la seva aprovechiamiento i la millora mediambiental d’espais.

A Vilafranca la Generalitat ha concedit un taller que permetrà iniciar la rehabilitació de la plaça de toros, amb mòduls d’obra i impermeabilització de les graderies del recinte taurí, que supera els 80 anys d’antiguitat. Es tracta d’una de les demandes que plantejava la localitat per fer front al deteriorament de l’edifici.

Els alcaldes han apuntat que el taller no només beneficiarà les poblacions que han estat seleccionades ja que els alumnes, treballadors, directors i professors seran, com en anteriors tallers dels pobles de la zona.