Cinctorres inaugura el Museu Parroquial

789
PUBLICITAT

– L’exposició es podrà visitar a partir del 24 d’abril

Cinctorres inaugurarà el proper dissabte el Museu Parroquial. L’objectiu és donar a conèixer i posar en valor objectes, relíquies, textos i elements històrics relacionats amb la tradició eclesiàstica de la localitat. L’exposició, que s’ubicarà en la capella de la mare de Déu de Gràcia en la pròpia parroquia de Cinctorres, es podrá visitar a partir del proper dissabte a les 12.00 hores, hora en la que tindrà lloc la seua inauguració.

Gerard Reverter, mossèn de la localitat, ha explicat la importància de la mostra per als veïns i veïnes de Cinctorres. “L’exposició demostrarà la importància i el valor que tenen alguns objectes que utilitzem en les celebracions habitualment; per exemple hi ha una custòdia que la usem sempre per a les pregaries i ara formarà part del museu”, ha dit el mossèn. 

En l’exposició es podran trobar des de plats en l’escut de Cinctorrres per recollir diners, com també portapaus per a passar la pau entre els feligresos i feligreses; tambés es podran veure diferents calces, un d’ells escrit amb valencià antic, o una cadena de dolors provinent de les Índies.