CARTEL_Coneix ELS PORTS - Cinctorres y Villores

– El dissabte 23 de juny, Cinctorres i Villores obriran les seues portes dins d’aquesta campanya impulsada per la Mancomunitat Els Ports

Aquest mes de juny els municipis de Cinctorres i Villores seran els amfitrions de la campanya “Coneix Els Ports, coneix els nostres pobles”, obrint les seues portes a tots els veïns i visitants que vulguen conèixer l’autenticitat dels seus recursos a través d’activitats gratuïtes al llarg de tota la jornada.

Després de la primera experiència del mes passat a Olocau del Rei i La Mata, la roda continua ara, i s’allargarà fins a un total de sis jornades al llarg de l’any per descobrir els 11 municipis de la comarca dels Ports.

La campanya és una iniciativa dels pobles que formen part de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, impulsada a través del Pla de Competitivitat Turística, que es porta a terme amb l’objectiu de donar a conèixer a veïns i visitants la cultura, la història, la natura i el patrimoni arquitectònic dels pobles dels Ports, a través de jornades de portes obertes a museus i centres expositius, activitats culturals, tallers artesanals i visites guiades pel municipi.

Cinctorres i Villores, amfitrions comarcals el 23 de juny

Així, per al dissabte 23 de juny està preparada la segona jornada de promoció comarcal a les localitats de Cinctorres i Villores.

Al llarg del matí les activitats estaran centrades a Cinctorres, municipi que donarà la benvinguda als visitants a les 10.30h. A continuació començaran les visites guiades als seus edificis més significatius, com l’ermita de Sant Lluís o l’Església de Sant Pere, es visitaran els importants retaules gòtics que es conserven, així com els diversos museus que alberga la localitat, destacant el recentment inaugurat Museu Dinomania, on es mostren les restes paleontològiques recuperades en les excavacions del jaciment de dinosaures Anna.

A la vesprada, Villores rebrà als visitants a partir de les 17:00h amb un taller per conèixer una tradició recuperada recentment al municipi, l’elaboració d’atxes d’espígol. A més a més, es realitzarà una volta pel poble per mostrar les eres museïtzades i l’església dels Sants Joans. Finalment, a la plaça de la Bassa, els visitants podran gaudir d’una activitat del projecte apiturístic Apivillores i d’un taller d’elaboració d’espardenyes per a tots els públics.