Cinctorres i Vila-real col·laboren per apropar el patrimoni arqueològic

396
PUBLICITAT

Els ajuntaments de Vila-real i Cinctorres han renovat el conveni que van signar el passat 2014 amb l’objectiu de «difondre les investigacions i el patrimoni paleontològic», en particular pel que fa a les restes fòssils de dinosaures trobats al jaciment d’Anna del municipi de Els Ports i que poden visitar a la planta baixa del Palau de Sant Joan.

Dotat amb 15.000 euros, el projecte insistirà en els aspectes fonamentals del primer acord entre els municipis, que consistia en la «realització de tallers i xerrades als diferents col·legis de Vila-real», així com l’organització de visites guiades als museus i jaciments de Cinctorres, com ja va passar mitjançant el conveni anterior, del qual es van beneficiar més un miler d’escolars. També s’inclou l’organització del Simposi Internacional de Naturalesa i Fotografia.

Ja en el seu dia es va defensar la signatura d’este conveni dins el projecte de Vila-real com a ciutat de la ciència i la innovació atès que, en paraules de l’alcalde, José Benlloch, permet «acostar als més petits i joves les inquietuds per la ciència i el treball de recerca que hi ha darrere dels descobriments paleontològics».