Cinctorres i Els Ports criden ‘Macrorenovables NO’

198
PUBLICITAT

Sota el lema ‘o ens defensem o desapareixem’, L’Aplec dels Ports ha organitzat una jornada reivindicativa i festiva el dissabte 25 de març en Cinctorres. La jornada comptarà amb actes reivindicatius i de debat, a més d’actuacions musicals per a clamar pel futur de la comarca. El dia també està organitzat pel Casal Popular La Riscla, la plataforma No a la Mat Comarques de Castelló i el Club de Muntanya La Roca Parda.

Les activitats arrancaran a les 10 h en el frontó, on s’elaborarà un mural per la defensa del territori. A les 12 h una manifestació contra els macroprojectes de renovables omplirà la Plaça del Pou, i a continuació un menjar popular.

A la vesprada, a les 17 h començarà el debat ‘Colònia energètica i macrorenovables o autosuficiència i producció local’. Intervindrà Cinta Moliner, Coordinadora Ubicació Racional Energies Renovables, Javier Oquendo, portaveu de la Plataforma Paisajes de Teruel, Violeta Tena, del Centre d’Estudis els Ports i Luis del Romer, representant del Fòrum Noves Ruralitats. A més de Xicoteta Energia i Enginy dels Ports com a empreses que duen a terme comunitats energètiques. El debat també comptarà amb la plataforma No a la Mat com a moderadora.

Finalitzat el debat, tindran lloc en el local de festes els concerts de Rosio Cano i Ceci. A continuació, la presentació del cartell del XLIV Aplec dels Ports que tindrà lloc el 27, 28, 29 i 30 de juliol a Morella. Després del sopar en el local, on es vendran entrepans en la barra, continuaran els concerts. Cançons d’Artiga, Hormigón Armado, DJ Omar SelekTa i DJ Barraqueta posaran ritme a la nit, tancant un dissabte de germanor i mobilització social.