Cinctorres-Dinomania exporta el seu projecte educatiu

384

Sota el títol “Cinctorres-Dinomania: educant amb els dinosaures i la Geologia” s’ha presentat amb èxit el projecte en el qual han participat prop de 2.500 estudiants d’ESO i Batxillerat en tres anys.

La Universitat de Plymouth, al sud-oest d’Anglaterra, ha acollit aquests dies el congrés internacional “Sustainable Earth 2016”, en què dins de la sessió d’Educació i Sostenibilitat, científics de Cinctorres-Dinomania i de la Universitat Jaume i han presentat el projecte “Promoció de la Cultura Científica i Divulgació del Patrimoni Paleontològic de la província de Castelló”. La iniciativa ha servit per formar escolars de diversos centres educatius de la província durant els últims tres anys. Les activitats dutes a terme han estat xerrades, tallers i una sortida de camp. Els professors han comptat a més amb diferents materials a la seva disposició com un llibre-guia o rèpliques d’ossos de dinosaure.

El paleontòleg Andrés Santos indica que “el projecte ha tingut molt bona acollida a nivell internacional i que alguns centres han mostrat interès en conèixer més de prop els treballs que estem desenvolupant a la comarca dels Ports”.

Taller sobre paleontologia

Santos recorda que “el projecte va néixer d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Cinctorres i l’Ajuntament de Vila-real. Lamentablement aquest últim ha deixat de donar suport a la iniciativa”. En aquest sentit destaca que “el consistori vila-realenc sembla més interessat a formar ‘zombies’ que futurs científics. Malgrat el desinterès mostrat per Vila-real, l’expectació que ha despertat la comunicació en altres col·legues europeus ens dóna força per seguir treballant en aquesta línia”. Referent a això cal recordar que, gràcies a la Diputació Provincial de Castelló, que ha apostat per la iniciativa, en els dos últims anys el projecte ha seguit creixent, participant en el mateix instituts de diferents parts de la província. En aquests tres anys de projecte han participat 43 centres educatius i uns 2.500 estudiants d’ESO i Batxillerat.