Cinctorres contractarà a nou persones per a treballs mediambientals, culturals i turístics

434
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Cinctorres impulsarà en aquest inici d’any una sèrie d’obres i serveis d’interès municipal que comportin la contractació d’aturats per reduir així la taxa d’atur en la localitat. L’alcalde, Antonio Ripollés, ha insistit que “els consistoris som l’administració més propera al ciutadà i devem estar del costat dels quals ara travessen més dificultats”. Al mateix temps, Ripollés recordava i criticava que “la nova Llei Local retalla competències als ajuntaments, entre elles les de foment de l’ocupació, una cosa incomprensible en època de crisi”.

L’alcalde de Cinctorres ha assenyalat que “els ajuntaments tenim un marge per dur a terme xicotetes inversions i serveis locals que comportin la contractació de mà d’obra i aquest serà el nostre objectiu immediat”. Per això, Ripollés s’ha fixat com a objectiu impulsar el ric patrimoni natural, paisatgístic i turístic amb la contractació immediata de nou persones.

Cinc d’elles conformaran una brigada destinada a treballs mediambientals “per potenciar un municipi com el nostre que té un rellevant patrimoni natural, amb zones d’especial protecció i llocs d’importància comunitària, amb senders senyalitzats”. Al mateix temps, el consistori dinamitzarà el turisme lligat al museu i jaciment de dinosaures ‘Anna’ de Cinctorres mitjançant la contractació d’una persona per dur a terme les funcions de guia i una altra per a la promoció d’activitats culturals. Finalment, s’oferiran dues ocupacions per a la millora en carrers i edificis públics.

La durada dels contractes oscil·larà entre els dos i els sis mesos, depenent del caràcter de les obres i serveis. El primer edil apuntava sobre aquest tema que “es pretén que aquest ritme de contractació tingui continuïtat al llarg del 2015, ja que s’incrementaran considerablement les partides destinades a contractar treballadors en atur”. El motiu principal per Ripollés és que “en moments de dificultats, l’ajuntament també ha de corresponsabilitzar-se i dedicar esforços per donar oportunitats de treball i dignitat a tots els seus veïns”.

Cinctorres, a la comarca dels Ports, compta en l’actualitat amb el Parc Cultural Dinomania que divulga el ric patrimoni paleontològic existent en la localitat. Aquest parc dóna nom a la carrera popular `Dinomania Trail´ que es va celebrar recentment amb la participació de tres-cents corredors.