Cinctorres: com viu un poble la situació produïda pel covid-19

597
Desinfecció a Cinctorres
Desinfecció a Cinctorres

Cinctorres és un municipi més de tots els que han hagut d’adaptar-se a la situació produïda pel Covid-19 i reorganitzar les seues rutines al voltant de l’emergència sanitària.

Des de es va iniciar el confinament i l’estat d’alarma, els veïns del municipi no surten de casa més que per a l’indispensable. Tot els veïns que poden, treballen telemàticament, com ara els treballadors de l’Ajuntament. Les tendes continuen obertes pràcticament en el mateix horari que feien habitualment i no estan tenint problemes d’abastiment. Els establiments i l’Ajuntament de Cinctorres s’han coordinat per tal de facilitar la compra de manera telefònica i apropar-la a les cases de la gent major.

L’aulari de Cinctorres segueix funcionant de manera telemàtica: el professorat prepara noves tasques i les comunica als alumnes a principis de cada setmana, atenent els dubtes telefònicament. De la mateixa manera, la Societat Musical Cinctorrana continua fent a distància les lliçons individuals, però ha hagut de suspendre les classes de banda.

Per la seua banda, el municipi continua ben atès pel que fa a Serveis Socials, ja que els professionals d’aquest àmbit mantenen contacte amb els veïns als quals presten servei. D’igual manera, els usuaris de la Unitat de Respir Familiar reben regularment, gràcies a les tecnologies, activitats motrius, físiques i de memòria per continuar exercitant el cap i el cos.

El municipi es manté desinfectat, ja que l’Ajuntament de Cinctorres realitza treballs de neteja i desinfecció de manera periòdica. Els establiments de la localitat, els contenidors i altres espais i elements urbans es netegen cada dos dies, així com tots els carrers, que són desinfectats una vegada per setmana. Igual que a la majoria de pobles dels Ports, aquesta setmana ha arribat material facilitat per Diputació per ajudar en la neteja del municipi.

L’Ajuntament també intenta mantenir la població entretinguda per tal de fer un poc més amena aquesta estada de confinament. Ja han organitzat dos concursos per potenciar que la creativitat dels més menuts i ajudar a les famílies en la convivència. A més, cada dia a les 20h des del consistori es reprodueix música per acompanyar l’aplaudiment d’agraïment a totes les persones que continuen treballant per ser feines de necessitat bàsica.

Pel que fa a la sanitat, l’equip de govern està molt agraït als professionals sanitaris del consultori de Cinctorres per tota la dedicació que demostren aquests dies cap a tota la població de Cinctorres, ja que de moment el consultori roman tancat i només s’atén telefònicament al Centre de Salut de Cinctorres.

Igual que Cinctorres, tots els municipis del territori s’han vist afectats per la mateixa situació global i han hagut d’adaptar les seues rutines i formes d’organitzar-se per tal de vetllar per la salut de tots els habitants.