Cinctorres celebrarà Sant Antoni 31 de gener 1 i 2 de febrer

480
Cartell Sant Antoni 2020 Cinctorres
Cartell Sant Antoni 2020 Cinctorres
PUBLICITAT

Cinctorres ha presentat la programació de Sant Antoni. La localitat viurà els actes dedicats al patró dels animals el divendres 31 de gener, el dissabte 1 de febrer i el diumenge 2.

El divendres dia 31 serà jornada d’amaniments amb el tall de les carrasques i la llenya al bosc. També es farà el muntatge de les costelles i la vestida de la barraca. Els col·laboradors esmorzaran i dinaran junts. A més, a la vesprada, a les 18.30 h tindrà lloc l’encesa de les tronques a la Plaça Vella amb la degustació de vins locals.

El dissabte dia 1 de febrer la despertà amb els “gaiteros” de Morella donarà el tret d’eixida a una jornada en què al matí hi haurà esmorzar per als col·laboradors i tindrà lloc la vestida de la barraca. A més hi haurà una eixida al bosc per replegar les carrasques. El dinar serà popular. A la vesprada el ròssec de carraques des del poliesportiu fins a la Plaça Vella donarà a pas a l’encesa de la foguera i la degustació de vi, cacaus i abadejo. A les 20 h tindrà lloc la representació de la Vida de Sant Antoni, l’única dels pobles d’Els Ports que es representa en valencià. Tot seguit es botarà foc a la barraca i després arribarà la benedicció dels animals a la plaça de l’Església des d’on partirà la comitiva fins a la plaça de l’Ajuntament on es repartirà la coqueta de mitja lliura.

El diumenge dia 2 es celebrarà una missa en honor a Sant Antoni, Santa Àgueda, Sant Blai i la Candelera amb la benedicció de ciris i aliments. Després es farà la processó. La festa finalitzarà amb jocs infantils als porxos de l’Ajuntament.

Programa Sant Antoni 2020 Cinctorres