Cinctorres celebrarà les seues festes patronals del 20 al 30 d’agost

561
PUBLICITAT

Les Festes Patronals aterraran a Cinctorres el dia 20 d’agost i s’allargaran fins al dia 30. Així, un programa replet d’activitats per a totes les edats i aficions inundarà de germanor i festeig el poble. La rondalla serà l’encarregada de donar llum verda a les festes actuant per tots els carrers del poble a partir de les 20h. 

Diumenge 21, a les 12h, tindrà lloc una missa i rondalla. Tot seguit, començarà el dinar de jubilats acompanyat de ball a la Carrasca de Macu. A la nit, un sopar de pa i porta a la Plaça  del Cap de la Vila conclourà la primera jornada. 

L’endemà, dilluns 22, el soroll de les campanes i de la coetà des de la Plaça de l’Església iniciarà la setmana. A les 18h, els més menuts i menudes podran gaudir de la cercavila de disfresses amenitzat per l’espectacle infantil ‘Burbujas de Mar’ i endolçat amb una xocolatada popular i magdalenes. La nit arribarà amb un sopar d’entrepans al Casal del Vi i la Cervesa. A partir de les 00h, la festa nocturna de disfresses de temàtica Disney farà ballar a tots i a totes amb la discomòbil DML al Local de Festes.

Dimarts 23, a les 10h, tindrà lloc un esmorzar tradicional al Carrer la Plaça. I a les 12h, començarà el txupinasso a càrrec dels Quintos i les Quintes 2023 i, seguidament, cercavila amb aigua pels carrers del poble acompanyats per la xaranga ‘Curts Do It’. A la vesprada, aterren els bous al poble amb el corro de vaques de la ramaderia Alberto Garrido. A la nit, a les 00h, s’embolarà el bou de i, a continuació, sonarà la música de la discomòbil DML al Local de Festes. 

El Concurs de pintura infantil inaugurarà els actes del dimecres 24 a les 11h al Casal del Vi i la Cervesa. A les 17h tindrà lloc el corro de vaques de la ramaderia Bous la Ribera SL. Després, es provarà el bou serril de nom Sultán nº47. A la nit es farà un sopar d’antigues tavernes del poble al Casal del Vi i la Cervesa amenitzat per DJ Animal Sound. Després, s’embolarà el bou de la vesprada i es ballarà al ritme de la música en valencià amb el grup Essència. Per últim, hi haurà una sessió de música ska, reggae, rocksteady i dancehall de DJ Animal Sound. 

Dijous 25 aterra amb activitats infantils. A les 1h s’obrirà el Parc Infantil al Local de Festes i a les 17h hi haurà un vespreig musical infantil amb Dani Miquel. El sopar del Bou reunirà els més taurins a la nit al Local de Festes, amenitzat per un espectacle de màgia amb Maglaguer. Tot seguit, conclourà la nit amb humor musical amb el grup ‘Los Gandules’. 

L’esmorzar de la Penya Taurina obrirà els actes del divendres 26. Seguidament, tindrà lloc el corro de vaques. Una volta finalitze, els socis de la Penya dinaran junts. A la vesprada, el provarà i embolarà el bou serril després del segon corro de vaques i un vespreig musical amb el grup ‘Rumbología’ al Casal del Vi i la Cervesa. La nit tancarà amb el ball de l’orquestra ‘Gravity’ i discomòbil fins que el cos aguante. 

Dissabte 27, el corro de vaques de la ramaderia Miguel Parejo donarà per començada la festa seguit del vespreig musical amb el grup Sarao. Després, tindrà lloc la prova del bou cerril Bilbaíno nº 20, que, seguidament, serà embolat. A la nit, el rock inundarà el Casal del Vi i la Cervesa amb el grup Los Resilientes. Tancarà la jornada el ball a càrrec de l’orquestra Revolución i discomòbil. 

La Missa Major en honor a la Mare de Déu de Gràcia començarà a les 12h del diumenge 28. A continuació, retaule. Durant la vesprada tindrà lloc la novena i processó de la Mare de Déu de Gràcia amb la Societat Musical Cinctorrana. Després, actuarà el grup musical ‘Cançons d’Artiga’ al Casal del Vi i la Cervesa. 

Dilluns 29, a l’ermitori de la Mare de Déu de Gràcia, se celebrarà una Missa a les 12h. Tot seguit, començarà el concurs de paelles. Després, tindrà lloc el corro de vaques i el berenar al Casal del Vi i la Cervesa. A les 22h s’iniciarà la processó del farolet i el soroll de la traca indicarà el final de les festes. A continuació, la música de ‘Triband’ i ‘Hormigón Armado’ tancaran la nit. 

Dimarts 30 acabaran les festes amb la Missa per a tots els difunts de la Parròquia a les 12.30h.