Cinctorres celebra Sant Antoni aquest cap de setmana

396
Programa de Sant Antoni 2022 a Cinctorres
Programa de Sant Antoni 2022 a Cinctorres
PUBLICITAT

Ja s’han iniciat els preparatius de Sant Antoni a Cinctorres. La celebració en honor al patró dels animals es viu des d’avui i durant el cap de setmana a aquesta localitat dels Ports.

Així, aquest matí, després de l’esmorzar per als col·laboradors a la Plaça Vella s’ha eixit a la muntanya a buscar la llenya i carrasques per al muntatge de la barraca. A la vesprada a les 18.30h està prevista l’encesa de les tronques a la Plaça Vella. No faltarà la degustació de vins locals. I a les 19h hi haurà una actuació musical.

Demà dissabte a les 8.30h arribarà la ‘despertà’ a càrrec dels Gaiteros de Morella. L’esmorzar, a les 9h, donarà pas a continuació als últims treballs en el muntatge de la barraca. A la vesprada a les 17h, després del dinar per als col·laboradors, es viurà l’arrastre de les carrasques des del poliesportiu fins a la Plaça Vella. I a les 18h arribarà l’encesa de la foguera i la degustació de vi, cacaus i abadejo. Més tard, a les 20h es representarà la Vida del Sant al carrer del costat del pavelló de festes. En acabar, s’encendrà la barraca. La jornada acabarà amb la benedicció dels animals a l’Església i el posterior repartiment de les típiques coquetes i aiguardent.

La missa i processó del diumenge a les 11.45h en honor a Sant Antoni, Santa Àgueda, Sant Blai i la Candelera, amb benedicció de ciris i aliments inclosa, tancarà els actes d’enguany.