Cinctorres celebra les seues festes patronals fins al 30 d’agost

1134
Portada festes Cinctorres
PUBLICITAT
-La consellera María José Salvador va ser l’encarregada de donar el pregó de festes

Cinctorres, la localitat de Els Ports, viu des del cap de setmana passat les celebracions en honor a la Mare de Déu de Gràcia. Actes taurins, religiosos, gastronòmics, musicals i infantils comparteixen protagonisme durant aquests dies. La comissió de festes, la meitat de les quals es renova cada any, s’encarrega d’organitzar un complet programa amb el suport de l’Ajuntament i associacions de la població.

Ahir dijous va ser la jornada dedicada als xiquets. Al matí va tenir lloc el parc infantil i a la vesprada la XII Gimcana fotogràfica. Després de la novena en honor a la patrona es va viure el sopar del bou en el local de festes. La nit, que va rematar el ball amb l’orquestra Platea, va tenir també el seu moment solidari amb la recollida d’aliments per a la campanya “Cinctorres diu no a la fam!”. Els productes s’enviaran al Banc d’aliments de Castelló.

Les festes van començar dissabte passat amb el volteig de campanes i la posterior missa baturra. I després, va actuar la Rondalla de Vilafranca. Més tard, es va celebrar el dinar per als jubilats en el Restaurant El Faixero. El duo Santa Fe va posar la música al posterior ball. No va faltar la novena en honor a la Mare de Déu de Gràcia en la primera jornada, novena que contínua la resta de dies fins a la jornada dedicada a la patrona.

El diumenge 21 va destacar el sopar de pa i porta a la plaça del Cap de la Vila. Els majorals de la festa de Sant Antoni 2016 van patrocinar la música del duo Sabor 2000.

I el dilluns 22 a la vesprada, després de la cercavila de disfresses infantils, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va ser l’encarregada de donar el pregó de festes. Salvador va destacar l’esperit emprenedor de les gents d’aquesta localitat, “que han sabut superar l’adversitat i la dificultat” i la necessitat imperiosa de millorar la connectivitat de les persones, “d’ací el repte de la Conselleria d’acurtar distàncies, d’unir persones”.

Tot seguit, va arribar la tradicional ofrena de flors en la Mare de Déu de Gràcia. I després, la xocolatada i els jocs en el local de festes. Els majorals de Sant Antoni 2017 van fer entrepans per al sopar. Finalment, la festa de disfresses a càrrec dels Quintos i Quintes 2017 va tancar la jornada.

El dimarts 23 va ser, precisament, el dia dels Quintos 2017. L’esmorzar tradicional al carrer La Plaça, el “txupinasso” amb la música de la xaranga “Los Salaos” i la inauguració del Casal del vi, van donar pas als actes taurins. La ramaderia de Teodoro Adell Piquer de Castellote va animar la vesprada fins a la prova del bou “Cantador” del ferro Hras. Verónica y Alicia Moreno Lemonche, número 2 guarisme 13, patrocinat pels Quintos 2017. A la nit després de l’embolada, la discomòbil Eclipse va continuar la festa.

Quant al dimecres, els actes taurins van tornar a ser protagonistes. El “corro” de vaques de la vesrparada va tenir animals de la mateixa ramaderia que el dia anterior i a les 19 hores es va provar el bou “Puro” del ferro Hros. de Miguel Zaballos, número 3 guarisme 6, que es va embolar a la nit. El trio “Vintage” i el concurs infantil de pintura del matí van completar les opcions del dimecres.

-El dia 30 fi de festa

Avui divendres se celebra el Dia de la Penya Taurina. Després de l’esmorzar dels socis en el Sant Lluís, tindrà lloc a les 12 hores el “corro” de vaques amb els animals de la ramaderia Carpio. A la vesprada, en acabar el dinar de socis en el Faixero, centraran l’atenció les vaques de Teodoro Adell Piquer de Castellote. La xaranga “Magos del Ritmo” animarà la festa. I a les 19 hores arribarà la prova del bou “Jarrito”, número 5 guarisme 11, del ferro Hras Verónica y Alicia Moreno Lemonch. Després de les embolades, l’orquestra The Luxe i la discomòbil ADO allargaran la festa fins a ben entrada la matinada.

L’últim dissabte de festes, 27 d’agost, també tindrà caràcter taurí. La ramaderia Teodoro Adell Piquer posarà els animals del “corro” de vaques. Mentre, la xaranga “Magos del ritmo” animarà la vesprada. I a l’hora marcada, les 19 hores, es provaran dos bous. D’una banda, “Sevillano”, número 38 guarisme 13, de la ramaderia Javier Gallego García; i d’altra, un Hras. Verónica y Alicia Moreno Lemonche de nom “Cantonerillo”, número 5 guarisme 10. A la nit després de les emboladas dels bous, l’orquestra Centauro i la discomòbil ADO garantiran la diversió.

Quant al diumenge 28 serà el dia gran de les festes, el dia de la patrona de Cinctorres. A les 12 hores se celebrarà la missa major en honor a la Mare de Déu de Gràcia i després el retaule pels carrers del poble. A la vesprada en acabar l’última novena, tindrà lloc la solemne processó pel recorregut habitual i amb l’acompanyament musical de l’Associació Musical Cinctorrana. I després s’ha programat l’espectacle “Coro Rociero con bailaora” en el Casal del vi.

Els actes religiosos tornaran a ser importants el dilluns 29. I és que a les 12 hores se celebrarà la missa en l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia i a la nit es viurà la tradicional processó de les Atxes, un dels actes més emotius i significatius. Els veïns i veïnes desfilaran pels carrers de la localitat portant els seus ciris encesos. El parc infantil en el poliesportiu, el concurs de paelles, el “corro” de vaques de la vesprada amenitzat per la xaranga, el berenar en el Casal del vi i el ball amb el duo Santa Fe seran altres cites del dilluns.

Finalment, la missa per tots els difunts de la parròquia, el dimarts 30 a la vesprada, tancarà els actes de les festes patronals del 2016.