Celebra Sant Antoni a Vilafranca

789
PUBLICITAT

Els festejos de Sant Antoni tindran lloc aquest cap de setmana a Vilafranca. Així, la tradicional festa del foc començarà amb la ‘plantà de la barraca’ el divendres a les 19h en la plaça Don Blasco.

El dissabte tindrà lloc el Dia de la Malea. A les 10h s’eixirà de la Mancomunitat cap a la muntanya on es recollirà la ‘malea’ amb un menjar de pa i porta per a tots els assistents. 

A la vesprada, a les 15.30h serà l’entrada de la ‘malea’ i el tradicional ‘Alto’ en el Rellotge amb la representació del diàleg entre el guarda forestal i el cap dels ‘arrieros’ de la Malea i dites tradicionals sobre l’actualitat del municipi. Seguidament ronda pel poble amb la Rondalla de Vilafranca.

La jornada continuarà a les 18.30h amb la representació de l’Acte-Sacramental de la Vida de Sant Antoni Abat i del Sainet ‘Els badalls de la fam’ a la Casa de la Cultura. A la nit, serà el moment en què els diables visiten el poble i se celebre la ‘cremà de la barraca’. 

El diumenge es viurà el Dia de Sant Antoni Abat. A les 10h serà la missa en honor al sant cantada per la Rondalla de Vilafranca. A continuació, processó i benedicció dels animals enfront de la imatge de Sant Antoni al carrer Major. En acabar començarà la ronda de Sant Antoni en la qual participaran Sant Antoni, Luzbel i l’Angelet; el Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca, els cantadors Roberto Pío i Lorena Larrea –guanyadors dels Premis Extraordinaris de Jota Aragonesa 2018- i les cavalleries.