Catí viurà fins al 21 d’agost les seues festes majors

1381
Portada llibre de festes
PUBLICITAT
-Els actes, variats, van destinats a totes les edats
-Dijous passat van començar les celebracions

Les festivitats de Sant Cristòfol, Sant Roc i l’Assumpció, els actes taurins, les actuacions musicals, les activitats esportives… són només una mostra del que tenen per oferir a veïns i visitants les festes majors de Catí.

Dijous passat van arrencar les celebracions amb el volteig de campanes i la cercavila de la Unió Musical Catinenca. Després es va poder gaudir amb l’actuació “Una nit en els 70” a la plaça de Baix, amb el “Cor de Catí Verge de l’Avellà”.

IMG_0506 (1)

I ahir divendres van començar els actes taurins amb animals de la ramaderia de Sergio Centelles. A la nit el sopar popular al Centre Recreatiu i l’orquestra “Imagen” van completar la jornada festiva.

Les “Vaques per la Vila” d’avui , a les 12 i les 17:30 hores, seran també amb animals de Sergio Centelles. La subhasta, a les 19 hores, i l’orquestra “Mónaco” al Centre Recreatiu, 24 hores, seran altres cites del dia.

IMG_0515

Demà diumenge el dia arrencarà amb la concentració motera. Després, l’Associació Cultural “Demà volem bous” organitzarà un desdejuni per als seus socis, 10:00 hores; i “l’encierro” infantil, 12 hores. A les 13:15 se servirà un dels plats forts de la jornada, la prova del bou feréstec “Floristo”, número 12 guarisme 2, de la ramaderia Mur d’Alfara de Carles (Tarragona).

El dinar de socis, 14 hores; l’especial Hermanos Ganuza de Artajona (Navarra), 17:00 hores; el bou embolat infantil, 22 hores; i l’embolada del bou feréstec, 23 hores, tancarà els actes taurins del dia.

La missa i el rosari cantat pels carrers, així com la discomòbil nocturna completaran els actes del diumenge.

El dilluns 15 es viurà la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció. En un dia així no faltaran la missa solemne, 12:30 hores, i la processó pels carrers habituals. La presentació del C. D. Catí, 18 hores, i el posterior amistós amb el juvenil del C. D. Castelló, el sopar homenatge a la tercera edat, 22 hores, o l’actuació “The Big Band-i-2” per a la banda de música “Unió Musical Catinenca”, 24 hores, seran altres moments destacats de la jornada.

La cercavila de la banda, 21 hores, i el mercat de monedes, segells, bitllets i antiguitats que organitzarà Manuel Adell García són altres actes del programa.

La següent jornada, dimarts 16, tindrà a Sant Roc com a protagonista. A les 12:30 hores està prevista la missa solemne i després tindrà lloc la processó. L’acte està organitzat pel carrer Sant Roc. A la tarda a les 15 hores viuran el dinar de germanor tots els veïns del carrer i després gaudiran d’un show musical. El dia el completarà a les 19 hores la presentació del llibre “Todas las Guerras Sufridas en el Maestrazgo Histórico” del catinenc Francisco Segarra i la cercavila nocturna de la Unió Musical Catinenca.

IMG_0516

La festivitat de Sant Cristòfoll, se celebrarà el dimecres 17. Els clavaris Serviliano Monfort Cervera, Alfonso Puig Traver, Natxo Roca Capsir, Cristian Roca Salvador i Pablo Roca Tejedor han preparat unes 24 hores molt intenses.

Ja la matinada del dimarts al dimecres es provarà un bou feréstec de la prestigiosa ramaderia de Rocío de la Cámara. I després arrencarà l’espectacular actuació de l’orquestra Camaleón. Els xoriços, botifarres i llonganisses torrades en el descans i la posterior discomòbil continuaran la festa fins a ben entrada la nit.

IMG_0513

De matí, 10 hores, es repartiran borses en la Font de Sant Vicent. I després, 11 hores, arrencarà la benedicció de vehicles i processó del sant, que anirà seguida de la missa solemne en honor a Sant Cristòfoll, patró dels conductors.

El restaurant “El Prigó” veurà després del dinar de germanor el nomenament dels nous clavaris. I les vaques de la tarda a la plaça, 18 hores, comptaran amb animals de la ramaderia d’Iván Messeguer. L’embolada del bou tancarà un intens dia en honor a Sant Cristòfol.

Quant al dijous 18, a les 8 hores sortirà la marxa popular de bicicleta tot terreny per a totes les edats. El seu recorregut serà de 27 km. A més, la Diputació patrocina activitats infantils per als nens, matí, 11 hores, i tarda, 16:30 hores. I a les 12 hores es presentarà el Club Ciclista Alt Maestrat i la primera edició de la XC Alt Maestrat que organitza el club.

El tradicional Ball Pla a la plaça de l’Ou, 19:30 hores; la cercavila de la Unió Musical Catinenca, 21:00 hores; el sopar popular organitzat per la parròquia, 22 hores; i l’actuació a la plaça de Baix del “Centro Aragonés” de Castelló, 24 hores, completarà els actes del dijous.

Quant al divendres 19, tornaran els actes taurins. L’entrada i prova de les 12 hores comptarà amb animals d’Armando de Sant Mateu i els bous de plaça de la tarda amb animals dels Germans Bellés de la Torre d’en Besora. No faltarà l’eixida de les vaques des de la plaça fins al Raval de l’Hospital.

IMG_0514

El dinar de colles, jornada gastronòmica a les 14:30 hores, així com la macro discomòbil The End, ambdues actividadades organitzades pels quintos, seran altres opcions del divendres.

L’últim dissabte de festes, dia 20, veurà la prova a les 12 hores d’un bou de la ramaderia de Sergio Centelles d’Ares. Després, els animals d’Armando de Sant Mateu participaran en l’entrada i prova de les 12:30 hores. I a la tarda la ramaderia La Paloma serà la protagonista dels bous de plaça. Tampoc faltarà l’eixida de vaques.

L’embolada del bou feréstec i la festa amb l’orquestra Gamma tancarà la jornada.

I el diumenge 21, últim dia de festes, també hi haurà actes taurins. Després de l’esmorzar organitzat per les “Dones de Catí” i de la missa, a les 13:15 hores els animals dels Germans Bellés correran l’entrada i posterior prova. I a la tarda, en els bous de plaça, hi haurà animals d’Armando de Sant Mateu. També l’últim dia de festes, poc abans de la cercavila de la Unió Musical Catinenca, hi haurà eixida de vaques. Finalment, la traca fi de festes posarà el punt final a les celebracions.