Catí torna a l’edat mitjana amb els Peraires

632
Catí torna a l'edat mitjana amb els Peraires
Catí torna a l'edat mitjana amb els Peraires
PUBLICITAT

Aquest cap de setmana Catí celebra A Catí Peraires, una recreació medieval en la qual tot el municipi retrocedeix diversos segles en el temps per a mostrar als visitants la seua història.


Cada any, la localitat de l’Alt Maestrat viatja al passat, més concretament als segles XIII, XIV i XV, en un cap de setmana ple d’activitats, misteris, història i germanor. Durant dos dies, i segons assenyala l’alcalde, Pablo Roig, la localitat rememora els seus anys daurats amb el comerç de la llana com a eix central de l’auge i esplendor de Catí.

Així, el dissabte a les 12.00 hores tindrà lloc la cercavila de dolçainers a la que seguirà l’arribada al municipi de don Blasco d’ Alagó i els primers pobladors de Catí. A les 13.00 hores, es durà a terme una recreació de la batalla entre els regnes de Castella i Aragó en la qual grans i menuts podran conèixer més sobre la història del municipi i la província.
A continuació, a les 13.30 hores, hi haurà una demostració d’oficis antics i de “barbarots” medievals amb actuacions de xanquers i animació en general.

Després de l’hora de menjar, en la qual es podran degustar alguns dels menjars de la zona, hi haurà audicions infantils a les 17.00 hores i exhibició de vol d’aus rapinyaires a les 18.00 hores. A les 19.00 hores, se celebrarà la recreació “Maco Datini visita Catí per a comprar llana” i a les 19.30 hores serà la reunió del Consell per a debatre l’Estatut del Vi. El pare Vicent Ferrer visitarà Catí a partir de les 20.00 hores després de la qual cosa, tornaran els “barbarots”. La jornada finalitzarà amb una actuació de malabars de foc de Spinish Circ.

La jornada del diumenge començarà a les 11.30 hores amb una exposició de vehicles clàssics. A mitjan matí, a les 12.00 hores, el pare Vicent Ferrer abandonarà Catí. El dia continuarà amb els “barbarots” medievals i la demostració d’oficis antics a les quals seguiran una nova exhibició de lluita medieval amb la recreació de la batalla entre els regnes de Castella i Aragó. Abans de l’hora de menjar, el vol de les aus rapinyaires delectarà als assistents.

A la vesprada, els xiquets podran participar en les audicions infantils a les 17.00 hores i a les 18.00 hores se celebrarà la recreació “Marco Datini visita Catí per a comprar llana”. Seguidament, a les 18.30 hores tornaran els “barbarots” medievals i hi haurà una nova reunió del Consell per a debatre l’Estatut del Vi a les 18.45 hores.

A les 19.00 hores es podrà assistir tant a la demostració d’oficis antics com al passeig dels animals pel poble. A Catí Peraires 2018 finalitzarà a les 20.00 hores amb una gran desfilada pels carrers de la localitat amb tots els participants del cap de setmana com a protagonistes.

Cal assenyalar que durant els dos dies d’11.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 21.00 hores hi haurà jocs infantils en la plaça.

Participació veïnal
Per a fer possible A Catí Peraires, els veïns es bolquen any rere any en la seua celebració i en la recreació del seu passat. D’aquesta forma, en aquesta ocasió seran 350 els veïns que canviaran les seues robes i ocupacions habituals per a donar un salt vuit segles arrere en la història i retornar la seua localitat a la seua època més esplendorosa.