Catí tanca aquest dissabte el cicle comarcal de Trobades de Bandes de Música amb la participació de set societats musicals

773
PUBLICITAT

Més d’un miler de persones han gaudit de les sis primeres cites programades dins d’aquesta iniciativa provincial

El cicle comarcal de Trobades de Bandes de Música organitzat per la Diputació provincial baixarà demà el teló a Catí amb motiu de la setena i última data d’aquesta iniciativa que ha acostat la música de prop d’un centenar de societats musicals de la província a més de un miler d’assistents.

Serà aquest dissabte, a partir de les 15.30 hores, quan la trobada de bandes de música dels Ports-Alt Maestrat ompli d’emoció, orgull i tradició Catí al so dels acords de set orquestres de la comarca, amb la Unió musical Catinenca com amfitriona. Així, al costat de la banda local, participaran en la jornada la Societat Musical Cinctorrana (Cinctorres), L’Associació Musical Mestre Candel (Morella), la Banda de Música Santa Quitèria (Tírig), la Unió Musical (Vilafranca), l’Associació Musical Santa Cecília (Albocàsser) i la Banda Font d’en Segures (Benassal).

Vicent Sales, vicepresident de Cultura de la Diputació de Castelló, ha posat en valor la iniciativa musical promoguda pel Govern Provincial “amb l’objectiu de convertir un important actiu de la nostra província com són les bandes en un element vertebrador del territori i un argument turístic per als municipis “.

En aquest sentit, Sales ha volgut remarcar l’excel·lent acollida que han tingut les sis actuacions realitzades fins a la data i que han permès “omplir d’activitat sis localitats de la província amb el consegüent empremta turística i econòmica que se’n deriva”.

Així, la cita sabatina de Catí posarà el punt i final a un cicle de trobades que va arrencar el 19 de juny a Les Alqueries (Plana Baixa) i va tenir la seua continuïtat el 16 de juliol a Altura (Alt Palància), el 3 de setembre a Traiguera (Baix Maestrat); el 10 de setembre a Llucena (Alcalatén-Alt Millars); el 17 de setembre a Benlloch (Plana Alta) i el 18 de setembre a Tales (Plana Baixa).

Mig milió d’euros per al foment musical

Cal ressenyar que la Trobada de Bandes de Música s’enquadra dins de l’aposta d’aquest Govern Provincial per afavorir l’impuls i foment de l’activitat de les societats musicals castellonenques. Per a això, la Diputació inverteix aunalmente més de mig milió d’euros dels quals 250.000 es destinen al programa Escola d’Educands en què participen 4.600 xiquets i joves músics de tota la província, 130.000 euros als conservatoris superiors de música de la província, 85.000 euros al Certamen Provincial de Bandes de Música i, finalment, 36.000 euros a fer possible les set trobades de bandes de Música.