Catí primera seu de les reunions amb alcaldes de la Diputació

636
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló iniciarà dimecres que ve 7 d’octubre a Catí la primera de les sis reunions que integren enguany la ‘Convenció d’’alcaldesses i alcaldes’, una cita biennal que permetrà a l’equip de govern de la Nova Diputació prémer l’opinió dels representants municipals dels 135 ajuntaments de la província i analitzar les necessitats per a 2021.

El president de la Diputació, José Martí, ha animat a les alcaldesses i alcaldes de les 8 comarques de la província a “participar de manera constructiva perquè, si anem tots units a l’hora de planificar els projectes que fan falta per a la província, el treball serà més ferm i decidit”.

Martí, en aquest sentit, ha insistit que, en l’actual situació econòmica i social que vivim per la pandèmia de la Covid-19, els ciutadans i ciutadans no ens perdonarien que no férem l’esforç necessari per a definir de manera correcta cap a on han d’anar dirigits els recursos públics”. Per això, considera que “aquestes sis reunions que realitzarem durant les pròximes setmanes són una gran oportunitat per a apostar per la ferma reactivació de la província”.

Per part seua, el portaveu del grup Compromís en el govern de la Diputació, Ignasi Garcia, ha volgut recordar que enguany s’ha hagut de fer front a reptes com l’emergència sanitària per la Covid-19 i que sempre s’ha donat prioritat a la veu de les alcaldesses i alcaldes, indistintament del seu color polític, com a mostra del “nou tarannà” de gestió de l’ens supramunicipal.

Per al portaveu valencianista, els cims que se celebraran durant les pròximes setmanes enfortiran el diàleg amb els ajuntaments i afavoriran “la implementació d’un nou model productiu més sostenible que seguisca les directrius europees de la reconstrucció i que s’adeqüe a les necessitats dels nostres municipis”.

La trobada d’aquest dimecres a Catí reunirà 25 municipis dels Ports i l’Alt Maestrat: Morella, Forcall, Cinctorres, Portell de Morella, Castellfort, La Mata de Morella, Todolella, Olocau del Rey, Zorita del Maestrazgo, Vallibona, Herbers, Villores, Palanques, La Pobla de Benifassà, Castell de Cabres, Vilafranca, Ares del Maestre, Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, Tírig, Ares del Maestre, Vilar de Canes y La Torre d’en Besora.

Les següents cites seran el 14 d’octubre a Sant Mateu, amb 16 municipis del Baix Maestrat; el 21 d’octubre a Moncofa, amb 20 ajuntaments de la Plana Baixa; el 28 d’octubre a Borriol, amb 17 municipis de la Plana Alta; el 4 de novembre a L’Alcora, amb 29 ajuntaments de l’Alcatatén/Millars, i el 6 de novembre a Altura amb 29 municipis de l’Alt Palància.

El format d’aquestes sis reunions, que se celebraran a les 19.00 hores, mantindrà el previst en l’article 49 del Reglament Orgànic. Això suposa que hi haurà una primera intervenció del president i seguidament es donarà la paraula als alcaldes i alcaldesses que ho sol·liciten. Després d’això, podran ser respostos pel president o, en el seu cas, pels membres de l’equip de govern presents.

Per part de la Diputació Provincial assistiran a cadascuna dels cims el president, José Martí; tres diputats o diputades del Grup Socialista; dos diputats o diputades del Grup Popular; un diputat del Grup Compromís i un diputat o diputada del Grup Ciutadans, a més del secretari general de la Diputació, que estendrà acta.