Catí, poble de gran riquesa cultural i gastronòmica

888
Catí, poble de gran riquesa cultural i gastronòmica
PUBLICITAT

La riquesa que Catí mostra és de gran valor, ja que el centre històric d’aquesta localitat de l’Alt Maestrat ha sigut declarat Conjunt Històric Artístic Nacional. Amb quasi mil habitants i situat a més de 600 metres d’altitud sobre el nivell de la mar, Catí, amaga vertaderes joies de la història de Castelló i l’Alt Maestat. A l’Oficina de Turisme s’ofereix tota la informació necessària per a gaudir dels seus carrers i carrerons, juntament amb els seus centenars de secrets i misteris. “Ací poden vindre a demanar informació i amb un mapa del municipi els indiquem on poden anar, què poden visitar o també, on poden menjar i allotjar-se si ho consideren. En definitiva, el que tractem és de dinamitzar el potencial turístic del poble, així com també ajudem a promocionar el patrimoni tant artístic com paisatgístic”, conta Francesc Arnau, tècnic de l’Oficina de Turisme de Catí.

“Les visites guiades són sota demanda, si venen i volen fer-la, la fan al moment. No hi ha horari fix per a cada visita, ens adaptem als turistes”, ressalta Arnau. Uns turistes que arriben a Catí des de diferents parts de la geografia “hi ha molts visitants de València capital i de pobles de voltant, també molts catalans vinguts de Barcelona i Tarragona i francesos. En les fulles de registre que fem, últimament tenim molts visitants procedents de França”, afirma el tècnic de Turisme.

I és que Catí amaga molts tresors per descobrir, per això “els turistes es queden sorpresos per tot el conjunt històric que troben al poble. La visita comença a la Casa de la Vila, la Llotja datada del segle XV, la presó en la planta baixa i la Capella de Sant Vicent al costat de la sala del Consell a la part de dalt. Després anem cap a l’església de l’Assumpció on destaca la Capella de la Comunió. Finalment, s’acaba la visita passejant pel poble per a veure les cases senyorials”, ens assegura Francesc Arnau, qui obri l’Oficina de Turisme divendres i dissabte de 10 h a 14 h i de 16 h a 18 h, i els diumenges de 10 h a 14 h.

“La veritat que és molt gratificant veure a la gent encantada amb tot allò que els expliques. Es veuen les cares de contemplació quan visitem els edificis de Catí que tan bé es conserven malgrat el pas del temps”, diu Arnau, qui mostra amb delicadesa cada detall d’aquesta localitat de l’Alt Maestrat.

Catí fascina, Catí enamora. Catí conserva un ampli ventall de possibilitats per a gaudir tant de la seua gastronomia, com també de la seua riquesa cultural i històrica.