Catí participarà a un programa de la Diputació per dinamitzar la fotografia i el turisme

252

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Quatre exposicions d’artistes locals mostraran la seva visió en col·leccions a Viver, Catí, Moncofa i Alcalà de Xivert

La Diputació de Castelló promocionarà el talent dels fotògrafs de la província de Castelló a través de la creació de ‘DipcasPhoto, Itinerància Obra Fotogràfica Diputació de Castelló’. Així, a través de l’exposició de quatre col·leccions fotogràfiques d’autors castellonencs en els municipis de Viver, Catí, Moncofa i Alcalà de Xivert es donarà a conèixer l’obra d’aquests artistes alhora que ofereix una atractiva oferta cultural als municipis participants.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “aquesta iniciativa és un reconeixement del paper que té la fotografia, no només per comunicar sinó per ajudar-nos a comprendre com és el món en què vivim. Ens vam marcar com a objecte dinamitzar el món de la fotografia de Castelló a través de la creació d’un calendari expositiu i un cicle cultural per a l’exhibició dels fons fotogràfics gestionats per Ham Visual que són cedits per qui els ha escrit “.

D’aquesta manera, el cicle començarà el 20 de febrer a Catí. Allà, l’edifici ‘Antic Hospital’ acollirà l’exposició ‘Oremus’ de Xavier Ferrer Chust, fins al 3 d’abril. El 18 de març s’iniciarà a Alcossebre l’exposició ‘Fotolateras’, que s’ubicarà al Centre de Jubilats ‘Sant Benet’, on romandrà fins al 3 d’abril. El 26 de febrer començarà a Viver l’exposició ‘Mèxic: Un policia …’, de Pierre Yves Marzin, s’ubicarà al Centre Cultural l’Ametller on romandrà fins al 10 d’abril. La quarta de les seus culturals d’aquest cicle fotogràfic serà la Casa de la Cultura de Moncofa, que acollirà l’exposició ‘Reintalnire’, de Juan Plasencia, des del 26 de febrer fins al 10 d’abril.

En el transcurs de la presentació, en la qual han participat representants dels quatre ajuntaments i els propis fotògrafs i de l’Associació Cultural L’Ham Visual, Sales ha posat en valor “les sinergies que es produeixen entre aquest i altres cicles culturals que impulsa la Diputació. És important tenir en compte que des del Govern Provincial estem creant noves iniciatives culturals que posin en valor el talent dels artistes de la província i que, al mateix temps, ajuden als nostres pobles a enriquir la seva oferta turística “.

-La Diputació participarà en Imaginària

Tal com ha anunciat el vicepresident en la seva intervenció la Diputació participarà aquest any en Imaginària, que organitza l’UJI i que actualment té presència a 19 localitats de la província de Castelló.

Així, la participació del Govern Provincial suposarà la inclusió en aquest cicle de la sala d’exposicions del Centre Cultural Les Aules, per primera vegada, en el calendari d’exposicions del proper mes de maig.