Catí, Olocau i Ares tindran guarderies

512
GUARDERIA


  • La inversió per ajuntament serà superior als 25.000 euros

La Diputació de Castelló posarà en marxa a partir d’abril guarderies a 10 pobles de la província, entre ells estaran Catí, Olocau i Ares del Maestrat. L’objectiu de l’administració provincial és que aquestes Unitats de Conciliació Familiar ajuden a combatre el despoblament i es vagen estenent progressivament “a tots els pobles on hi haja un xiquet i una família que vulga apostar per continuar vivint al poble”, segons indica el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner. Cortes de Arenoso Canet lo Roig, Suera, Montanejos, Ribesalbes, Montan i Villahermosa, són les altres localitats on s’encetarà aquesta iniciativa.

La Diputació de Castelló invertirà 263.150 euros des d’abril a desembre sufragant el cost íntegre de la contractació del personal, així com l’adequació de l’immoble, l’adquisició de béns inventariables i la de béns corrents amb una aportació per ajuntament de més de 25.000 euros.

La proposta se suma al programa Repoblem que engloba altres iniciatives com les Escoles Matineres, les Unitats Respira, el transport rural amb finalitat mèdica o les ajudes a la natalitat a pobles de menys de mil habitants.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA