Catí impulsa la tòfona negra amb un ‘showcooking’ a l’Antiga Llotja

616
Xef Carlos Miralles del Restaurant Mar Blava
Xef Carlos Miralles del Restaurant Mar Blava
PUBLICITAT
  • Serà a càrrec del xef Carlos Miralles del Restaurant Mar Blava by Vericat de Benicarló, i serà patrocinat per Aigua de l’Avellà i Trufas del Maestrazgo
  • El dilluns 17 serà el torn de Culla, on es realitzarà una jornada gastronòmica formativa pels restaurants La Carrasca de Culla, L’Escudella de Vilafranca i Casa Roque de Morella

Catí impulsarà dissabte que ve 15 de febrer el consum i la posada en valor de la tòfona negra amb un showcooking a l’Antiga Llotja. L’activitat conjugarà la millor matèria primera gastronòmica amb el talent del xef Carlos Miralles del Restaurant Mar Blava by Vericat de Benicarló, i comptarà amb el suport de l’aigua de L’Avellà i de Trufas del Maestrazgo.

I és que la Tòfona negra (tuber melanosporum) és un producte culinari de primer nivell i l’Alt Maestrat un territori especialment privilegiat per a la seua proliferació. Amb motiu de la dissetena edició de la Mostra de la Tòfona Negra que se celebrarà a Culla els dies 22 i 23 de febrer, els municipis de Benassal, Catí i Culla han unit esforços per a la promoció d’aquest tresor gastronòmic. L’aroma de la millor tòfona “perfumarà” la comarca amb una sèrie de demostracions culinàries, que es desenvoluparan al llarg de les pròximes setmanes i que serviran com a preludi de la tradicional ‘mostra’.

El preu d’inscripció a aquesta activitat és de 5 euros (degustació i beguda), i és necessària la inscripció prèvia en www.trufamaestrat.es o a l’Ajuntament de Catí, ja que les places són limitades.

Més activitats al voltant de la tòfona

Després de l’èxit d’assistència de la primera d’aquestes activitats, dissabte passat 8 de febrer al Forn de Dalt de Benassal, la següent cita serà dilluns que ve dia 17 a Culla, amb una jornada gastronòmica formativa. Ja els dies 22 i 23 tindrà lloc la tradicional mostra, un cap de setmana que reunirà a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia.

El programa amb motiu de la fira comptarà amb ponències tècniques, concursos de gossos i degustacions populars amb tuber melanosporum. La programació completa d’aquestes jornades i el formulari d’inscripció a les activitats està disponible en www.trufamaestrat.es.

Més activitats a Catí

Els dies 22 i 23 de febrer, Catí acollirà dos de les etapes de la Challenge de la Plana. Es tracta d’una prova de ciclisme de categoria social i que es disputa de llarg a llarg de tota la província de Castelló.

De la mateixa manera, tots els dissabtes i diumenges fins al 15 de març, continuen les IX Jornades Gastronòmiques de la tòfona negra, on degustar les excel·lents elaboracions dels restaurants de Catí, Culla, Benassal i la Serratella.