Catí busca una tòfona negra de rècord

719
TÒFONA NEGRA
PUBLICITAT
  • L’onzena edició del concurs de la tòfona amb major pes està promoguda per la Unió de Llauradors i Ramaders.
  • La programació completa de la Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat ‘Castelló Ruta de Sabor’, ja està disponible en www.trufamaestrat.es

Els dies 9 i 10 de febrer, Catí acollirà la XVI Mostra de la Tòfona Negra ‘Castelló Ruta de Sabor’. En aquest esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Diputació de Castelló, el públic assistent podrà gaudir d’un complet programa al voltant de ‘l’or negre’ de la gastronomia.

La carpa del recinte firal, situada entre el carrer Mossén Joan Puig i la Plaça del Sol, serà l’escenari de desenes d’activitats per a tots els públics, on la tòfona negra (tuber melanosporum) serà la protagonista. Entre elles, no faltarà l’onzena edició del concurs de la tòfona amb major pes, que cada any promou la Unió de Llauradors i Ramaders.

El diumenge 10 de gener, de 10:45h a 11:30h, en l’estand de la Unió tindrà lloc la recepció dels exemplars participants en aquest concurs, la comprovació del seu pes i la seua exposició al públic. Les tòfones hauran de presentar-se en bon estat i netes de qualsevol tipus d’impuresa. Cal destacar que, en edicions anteriors de la mostra, les tòfones guanyadores rondaven els 400 gr., per la qual cosa, des de l’organització de l’esdeveniment s’anima a la participació en el certamen buscant “una tòfona de rècord”.

Tal com ha afirmat l’alcalde de la població, Pablo Roig, “hem preparat un complet programa d’activitats on, a més dels actes més tradicionals com aquest concurs de la tòfona de major pes o les xarrades professionals, no faltarà bona música en directe i la possibilitat de degustar tapes elaborades amb tòfona negra durant tot el cap de setmana”.

La programació completa de la Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat ‘Castelló Ruta de Sabor’, ja està disponible en www.trufamaestrat.es