Castelló Ruta Sabor col·labora amb el CdT i l’Ajuntament de Catí per formar els hostalers sobre els usos de la tòfona

10495

Miguel Barrera-Nota de premsa-

La marca de productes autòctons Castelló Ruta Sabor estarà present el proper dia 9 de febrer a la jornada formativa que organitza el CdT de Castelló costat de l’Ajuntament de Catí dirigida als cuiners de la província i alumnes de l’Escola d’Hostaleria per millorar el seu coneixement al voltant dels usos gastronòmics de la tòfona de la zona. XII
 
El diputat de la comarca, Pablo Roig, molt implicat en l’organització de la jornada i la resta de programació vinculada a la tòfona, ha valorat de forma molt positiva “el qual l’únic cuiner castellonenc amb un restaurant estrella Michelin participi en la jornada gastronòmica prèvia a la Fira de la Tòfona. Aquest és un pas més en el camí a l’excel·lència que busquem des de la Diputació. L’excel·lència en el coneixement dels nostres productes i de les seves possibilitats per treure el màxim d’atractiu a les propostes que es realitzen des dels diferents establiments de la zona. Estem convençuts que tot esforç per unir coneixement i millorar entre tot el sector hostaler i turístic tindrà bons resultats, per això des de la Diputació ajudem amb 10.000 euros a l’organització de la Fira de la Tòfona “.
 
El xef castellonenc Miguel Barrera, estrella Michelin i ambaixador de Castelló Ruta Sabor, serà l’encarregat d’impartir aquesta jornada. Es realitzarà de forma intensiva durant un dia, amb durada de vuit hores i incidirà en aprendre els aspectes biològics i organolèptics fonamentals per reconèixer la qualitat d’aquest preuat fong, així com les seves aplicacions en l’elaboració de diferents plats.
 
Cal assenyalar que la participació de Castelló Ruta Sabor en aquesta activitat adreçada a professionals de la restauració forma part de l’ampli programa de treball que la Diputació està duent a terme per fomentar la posada en valor i l’augment de consum dels productes de Castelló.
 
Es tracta d’una activitat prèvia a les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona, que tindran lloc del 16 de gener al 15 de març, ia la Fira de la Tòfona que tindrà lloc a Catí el cap de setmana del 14 i 15 de febrer.