Castelló Ruta de Sabor incorporarà les rosquilletes de Castelló com un dels productes tradicionals de la província

908
Reunió
PUBLICITAT
– La marca que impulsa el Govern Provincial donarà visibilitat a la qualitat gastronòmica de Castelló demà en 8 Plats 8 Xefs
– Roig: “Treballem per a donar més visibilitat als productes de Castelló, que siguen més coneguts per a augmentar el seu consum”

La marca de productes autòctons que impulsa la Diputació de Castelló, Castelló Ruta de Sabor, ha confirmat la pròxima incorporació de dues marques de rosquilletes de la província com un dels productes més tradicionals de la nostra terra. Així ho ha confirmat el diputat responsable d’aquest projecte que aglutina baix un mateix element diferenciador als millors productes de la gastronomia de Castelló, Pablo Roig, després de la celebració de la reunió sectorial de Panaderia.

“Es tracta de dos de les més importants productores d’aquest producte tan emblemàtic de la nostra gastronomia i que torna a posar de manifest la clara identitat de la marca que està incorporant als millors productes de la nostra terra. Ara s’hauran de confirmar que compleixen una sèrie de requisits per a constatar que estan elaborades al 100% en la província i amb primèries matèries autòctones”, ha confirmat el diputat.

En aquesta reunió sectorial de Panaderia, han sigut els propis professionals els que han intercanviat les seues impressions sobre els criteris que han de guiar la inclusió o no de productes del gremi per a garantir que la marca Castelló Ruta de Sabor siga un distintiu de qualitat i d’origen, com ja ocorre en altres sectors com l’aigua, el vi, o els productes làctics. En aquest sentit, el diputat ha explicat que “cal tenir en compte que aquesta sectorial és de recent creació, estem a l’inici de tot el procés amb ella, i una vegada establits els criteris en total col·laboració amb els professionals treballarem en la inclusió de nous productes per a donar a conèixer la qualitat que predomina en els nostres forns. En definitiva, treballem per a donar més visibilitat als productes de Castelló, que siguen millor coneguts per a augmentar el seu consum”.

Demà en el Grau, amb 8 plats 8 xefs

La Diputació de Castelló presentarà demà en l’exclusiu sopar de professionals i productes de Castelló 8 Plats 8 Xefs el millor de la gastronomia provincial en unir els millors productes castellonencs de Castelló Ruta de Sabor amb el talent de vuit xefs de la província.

Després de les dues anteriors edicions celebrades en el restaurant Mármara de Moncofa a l’agost de 2015 i en l’Hotel Martín El Humano de Segorbe al febrer de 2016, el sopar de demà que recolza la Diputació en el Opal Centro  de Ocio-Gran Casino del Grau de Castelló i que organitzen els diferents xefs presentarà importants novetats dirigides a dotar de major visibilitat els productes i productors de la província que formen part de la marca guia que impulsa la Diputació, Castelló Ruta de Sabor.

El diputat Roig ha explicat que “els 200 comensals que participen en aquest sopar tindran una degustació de benvinguda amb una exposició de set mostradors en els quals es podran degustar i maridar els diferents productes. Posteriorment, i abans de començar el servei del sopar, tindran una altra degustació més elaborada pels xefs en la qual també es posen en valor les diferents qualitats dels nostres productes autòctons. Cerquem amb açò les millors formes de transmetre el talent dels nostres professionals que trau el millor de la qualitat dels nostres productes de la terra. L’objectiu no és altre que seguir divulgant la nostra gastronomia com un dels potencials de més futur de la nostra terra com a via de creació d’ocupació en els nostres pobles”.