Nota de premsa de la Universitat Jaume I de Castelló

La jornada està organitzada pel Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló i la Fundació f2e 

Preocupats per la falta d’activitat en l’àmbit de la rehabilitació energètica el Col·legi d’Arquitectes de Castelló i la Fundació f2e han organitzat una nova jornada de «Castelló Renova’t» sobre la rehabilitació, accessibilitat i eficiència energètica en l’edificació en la qual es donaran a conèixer les noves ajudes econòmiques existents. La jornada se celebrarà el 7 de juny de 2016 en el saló d’actes de l’Edifici de Postgrau i Consell Social de la Universitat Jaume I a les 9:15 hores. 

L’objectiu de la jornada, dirigida a propietaris, administradors de finques, arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers i subministradors de productes, entre altres, és formar i conscienciar de la necessitat d’iniciar un procés de rehabilitació dels edificis que conformen el parc immobiliari de Castelló. Per a açò s’abordaran les noves ajudes per a la rehabilitació donant a conèixer terminis i condicions, així com l’eficiència energètica i l’accessibilitat en l’edificació.

Cal recordar que el 55% del parc d’habitatges de la Comunitat Valenciana és anterior a 1980 i d’aqueixos habitatges fins i tot el 8% és anterior a 1940. És a dir la gran majoria del parc immobiliari s’ha construït sense normes d’edificació que tingueren en compte el consum energètic dels habitatges. En aquest sentit, el sector de l’edificació és responsable d’un terç de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, un terç del consum energètic i un terç de la generació de residus i del consum de recursos, en termes globals.

Les actuacions en rehabilitació a nivell estatal són molt més baixes que en la resta d’Europa. Una de les possibles raons és perquè a Espanya al voltant del 65% dels habitatges corresponen a habitatges situats en blocs d’edificis enfront del 35% d’habitatges unifamiliars, la qual cosa comporta una major complexitat en el procés.

La iniciativa compta amb diversos col·laboradors com a Col·legis Professionals, la Conselleria d’Habitatge, l’Ajuntament de Castelló, l’Institut Valencià de l’Edificació i diverses empreses com OTIS i Kerakoll.

Les persones interessades a assistir poden inscriure’s en la pàgina web de la fundació (www.f2e.es).

La Fundació per a l’Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l’actuació en el camp de l’eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d’iniciatives empresarials i promoció de projectes d’innovació. Situada a Castelló, f2e conjumina així esforços de l’àmbit privat, públic i acadèmic.