Ares del Maestrat

Quan algú escolta Castelló, el primer que li ve al cap és platja, sol, festivals… Però la província de Castelló és molt més que això i l’Alt Maestrat Human Land és el millor exemple.

Catí, Culla, Benassal i Ares ofereixen al visitant multitud d’activitats diferents al turisme de sol i platja que agraden durant tot l’any a aquells que les realitzen.
Si ens agrada l’esport i soltar adrenalina, ja siga sols, amb família o amics, podem optar per realitzar qualsevol de les rutes que s’ofereixen des dels ajuntaments.
Aquestes estan pensades per a unir els punts d’interès de les localitats pel que, a més de passar una bona estona fent esport, també arribarem a conèixer un poc més de la història de la província. Les diferents senderes i PRs estan senyalitzades i indiquen si són aptes per a la seua realització a peu, amb bicicleta o, fins i tot, a cavall. Siga com siga, totes són perfectes per a desconnectar de la rutina i gaudir del verd i bonic paisatge d’Alt Maestrat Human Land.

La ruta del Barranc dels Molins a Ares del Maestrat, amb els antics molins fariners, una volta pel Paratge Natural del Rivet de Benassal, un passeig pel Paratge Natural del Riu Molinell arribant a la llegendària Carrasca o un viatge diferent per l’entorn de l’Avellà són solament alguns dels recorreguts naturals que podem realitzar.

També podem optar per fer una ruta gastronòmica. L’interior castellonenc és molt conegut pels seus menjars i productes de temporada. Així, a Catí, Culla, Ares i Benassal es poden degustar grans plats amb fruits secs com l’avellana o l’ametla, diferents estils de guisats típics com el tombet i menjars amb tòfona, tant la d’estiu com la d’hivern. I és que, a més dels productes que es preparen durant tot l’any com els formatges blans i les quallades, l’Alt Maestrat Human Land i els ajuntaments dels municipis organitzen jornades gastronòmiques específiques per a donar a conèixer els seus menjars. Sense anar més lluny, durant el mes d’octubre Benassal ha dut a terme el Mes de l’Avellana en el qual veïns i visitants han pogut gaudir de menús creats especialment per a l’ocasió i adquirir productes amb l’avellana entre els seus ingredients.

-Escapades segons l’època de l’any
Un detall molt important i que fa tan especial al territori de l’Alt Maestrat Human Land és que els seus paisatges canvien molt en funció de quan els visitem. Per això, no hem de perdre l’oportunitat de conèixer els bells paisatges tant a l’estiu com a l’hivern. I és que, ara que estem arribant ja a l’època de fred, Benassal, Ares, Catí i Culla s’emboliquen a vegades sota un espès mantell blanc que les fa tot un espectacle per a la vista. A més, encara que sempre amb molta precaució, podem aprofitar la neu per a passar una estona divertida, fer fotografies i crear curiosos ninots amb carlota al nas i barret de copa.

-Punts d’informació
Per a saber exactament quines activitats es van a realitzar els dies de l’any en els quals volem fer la nostra visita podem contactar directament amb les oficines de turisme de qualsevol dels quatre municipis (Catí, Culla, Benassal o Ares), visitar la web www.altmaestrat.es o navegar per les xarxes socials oficials dels ajuntaments i oficines de turisme.