Castelló i Forcall de dol per la pèrdua del pare Ricardo

273

Divendres passat va faltar el pare Ricardo. Ben conegut a Castelló per la seua tasca social, el pare Ricardo tampoc serà oblidat a Forcall, la seua localitat natal.

Ricardo García Cerdán, més conegut per tots com el pare Ricardo, va nàixer a Forcall en 1930, encara que des de 1979 va estar desenvolupant la seua tasca pastoral a la capital de la Plana.

El pare Ricardo va dedicar la seua vida a ajudar a les persones que més ho necessitaven. Així, es va bolcar en la labor social i assistencial. Molt conegut és a Castelló el seu alberg per a transeünts que ha donat resguard i menjar a centenars de persones.

El pare Ricardo va ser nomenat capellà a Tortosa el 25 d’octubre de 1953 i actualment tenia el càrrec de Capellà de l’Obra Social d’Integració del Marginat, organització de la qual va ser fundador.

A causa de la seua labor social va rebre nombrosos reconeixements com la Distinció al mèrit Solidari i la Medalla de Plata de la província de la Diputació de Castelló en 2015; la més Alta Distinció de la Generalitat en 2009 i va ser nomenat Fill Adoptiu de Castelló en 2014.