Castellnovo encetarà dissabte les Trobades de Bandes de la Diputació

74
Banda Simfònica de Dones de la FSMCV a Morella
Banda Simfònica de Dones de la FSMCV a Morella
PUBLICITAT

La institució provincial destina 51.000 euros als convenis amb els municipis que acullen els certàmens

La Diputació Provincial de Castelló promourà i difondrà la cultura musical als pobles castellonencs a partir del dissabte amb la celebració de les Trobades de Bandes, que començaran a Castellnovo.

Per a la present edició de ‘Trobades de Bandes’ la Diputació de Castelló destina un total de 51.000 euros a través de convenis amb els ajuntaments dels municipis que són seu, així com amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha ressaltat que “a través d’estes trobades fomentem la continuïtat d’un patrimoni cultural tan important en la nostra terra com són les bandes de música, de gran arrelament en tots i cadascun dels nostres municipis”.

Les trobades comarcals ‘Trobades de Bandes’ celebren este any més de 20 edicions. Una xifra que certifica el compromís de la institució provincial amb les societats musicals i l’aposta per la tradició de la música de banda..

En este sentit, el responsable de l’àrea de Cultura ha assenyalat que “les bandes de música són el principal element de difusió cultural que tenim als nostres pobles”. I és que en pràcticament tots els municipis de la província existix una banda de música.

Programació

La programació donarà inici este dissabte, 15 de juny, amb la trobada comarcal de les bandes de l’Alt Palància. El municipi de Castellnovo reunirà 13 bandes de música d’altres tantes societats musicals que desfilaran pels carrers del municipi fent sonar els seus instruments.

Així doncs, les bandes que participaran en esta primera trobada són: la Societat Unió Musical de Soneja, l’Agrupació Músic Cultural Verge de Loreto de Bejís, la Unió Musical i Cultural d’Altura, la Societat Musical de Geldo, la Unió Artística Musical de Navajas, la Unió Musical Santa Cecilia de Teresa, la Societat Musical i Cultural Otobesa de Jérica, l’Associació Cultural Unió Musical de Caudiel, la Societat Musical de Segorbe, la Unió Musical Santa Cecilia de Viver, la Unió Musical “Sueños de Artista” d’Almedíjar, la Societat Unió Musical d’Azuébar i, finalment, la Societat Artístic Musical de Castellnovo.

Les trobades musicals continuaran el mes de setembre, concretament el dia 7 de Llucena, (L’Alcalatén-Alt Millars), el 14 de setembre serà el torn d’Atzeneta del Maestrat (Els Ports- Alt Maestrat), el 21 de setembre a Sant Joan de Moró (Plana Alta). El 19 d’octubre seguiran les trobades a Canet lo Roig (Baix Maestrat) i finalment el dia 20 d’octubre a Burriana (Plana Baixa) que posarà fi al periple musical de les bandes participants.